Witold Kepinski - 13 februari 2024

Evrotrust haalt 3,3 miljoen euro aan nieuwe financiering binnen

Evrotrust, Europa's vertrouwde aanbieder van digitale transformatie, heeft een aanzienlijke investering van 3,3 miljoen euro ontvangen van bestaande klanten en private equity-fonds Silverline Capital . Dit is slechts een paar maanden nadat Evrotrust door de Europese Commissie werd erkend als een aangemeld eID-schema. De financiering versterkt de positie van Evrotrust als belangrijke speler op de Europese digitale identiteitsmarkt.

Evrotrust haalt 3,3 miljoen euro aan nieuwe financiering binnen image

De diensten van het bedrijf worden gebruikt door ruim 1,3 miljoen unieke gebruikers uit 58 landen en 150 ondernemingen uit 11 landen, waaronder 15 van de grootste Europese bankinstellingen. Het geld zal worden toegewezen om de internationale expansie van Evrotrust te versterken en de ontwikkeling van een nieuw product te bevorderen: een digitale identiteitsportefeuille voor burgers over de hele wereld. Deze portemonnee bewaart persoonlijke documenten zoals identiteitskaarten, onderwijsdiploma's en rijbewijzen, waardoor de grootst mogelijke veiligheid en privacy voor gebruikers wordt gegarandeerd, terwijl de interoperabiliteit met verschillende digitale infrastructuren in de EU en de VS wordt bevorderd.

Konstantin Bezuhanov, CEO van Evrotrust, deelde: “De investering is een blijk van vertrouwen van degenen die de waarde van het platform hebben gebruikt en ervaren. Het zal ook onze internationale ontwikkelingsplannen vooruit helpen en ons helpen nieuwe markten te penetreren. Evrotrust lost een groter probleem op. dan de technologiesector, terwijl we digitaal en offline identiteitsgebruik herdefiniëren en afstemmen op de dynamische behoeften van de moderne economie."

De steun van Silverline zal een versnelde groei voor het bedrijf mogelijk maken. Het komt op een moment dat het digitale identiteitslandschap op het punt staat drastisch te veranderen, vooral met de komende eIDAS 2.0-regelgeving, die een grote kans biedt voor bedrijven. Evrotrust gaat ook zijn team uitbreiden en topmanagers in heel Europa inhuren om zijn innovatiedoelstellingen te ondersteunen.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!