Wouter Hoeffnagel - 13 februari 2024

Arrow Electronics zet in op verkleinen genderkloof met steun aan Green Robot Challenge

Arrow Electronics werkt samen met Women and Girls in STEM Forum van Girls Go Circular voor de financiering van Green Robot Challenge. Het evenement, gehouden in Brussel, trok 270 schoolgaande meisjes uit heel Europa aan, bestaande uit in totaal 90 teams uit 19 landen.

Arrow Electronics zet in op verkleinen genderkloof met steun aan Green Robot Challenge image

"Wij geloven dat deze leeropportuniteiten een cruciale rol spelen in het kweken van vrouwelijke STEM-leiders in de gemeenschappen die we bedienen," zegt Christina Frantz, directeur van corporate affairs van Arrow. "Girls Go Circular staat in de voorhoede van deze inspanning, en we zijn trots om het werk van het programma te ondersteunen."

Arrow hielp GirlsGoCircular te verbinden met FIRST Robotics, een STEM-partner van Arrow, die internationale engineeringevenementen organiseert waarbij teams de taak hebben industriële robots te bouwen en te programmeren. Alumni van FIRST-programma's krijgen toegang tot exclusieve beurzen, stages en andere mogelijkheden die verbindingen creëren en wegen openen naar een breed scala aan carrières.

Gendergelijkheid in STEM en ICT bevorderen

Het Women and Girls in STEM Forum bracht meer dan 1.200 beleidsmakers, industriële leiders, studenten en opvoeders samen om gendergelijkheid in STEM en informatie- en communicatietechnologie (ICT) te bevorderen.

Arrow investeert wereldwijd in programma's die toegang tot STEM-onderwijs voor meisjes uitbreiden, met de nadruk op het bijbrengen van vertrouwen en leiderschapsvaardigheden. Gefaciliteerd door de Europese Commissie en het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie, voorzag Girls Go Circular bijna 40.000 schoolmeisjes van 14-19 jaar in heel Europa van digitale en ondernemersvaardigheden. Het initiatief streeft ernaar om nog duizenden meer jonge meisjes te bereiken, hen te machtigen om STEM- en ICT-studies en -carrières te omarmen.

De Green Robot Challenge is gewonnen door een team uit Malta, dat een milieuvriendelijke robot ontwikkelde die koolstofdioxide uit de lucht verwijdert. Het maakt daarbij gebruik van het proces van verbeterde verwering, een effectieve manier om broeikasgassen te verminderen om de impact van klimaatverandering te mitigeren. Gekozen door een gecombineerde publieke en jury stem, wint het team toegang tot de FIRST Tech Challenge Benelux Scrimmage eind februari.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!