Witold Kepinski - 14 februari 2024

NETGEAR en Panasonic werken samen rond SMPTE ST 2110-compatibiliteitstests

NETGEAR, expert in netwerkproducten voor bedrijven, kondigt een samenwerking aan met Panasonic Connect voor SMPTE ST 2110-compatibiliteitstests. De samenwerking richt zich op het KAIROS IT/IP live productieplatform, een open software architectuur voor live video switching. De M4350 series ST 2110-switches maken deel uit van NETGEAR’s doel om AV-over-IP-oplossingen te ontwikkelen voor de broadcast- en Pro AV-industrie.

NETGEAR en Panasonic werken samen rond SMPTE ST 2110-compatibiliteitstests image

Controle over content
KAIROS is een IT/IP live-productieplatform dat professionals de controle geeft over het leveren van content voor uitzendingen, grote schermen en livestreams. KAIROS voegt ST 2110 toe aan zijn standaard baseband- en streamingconnectiviteit voor flexibiliteit bij in- en uitvoer, wat goed samengaat met de flexibiliteit van contentcreatie dankzij GPU/CPU-verwerking. Met een intuïtieve interface en krachtige contentcreatie, maakt KAIROS het eenvoudig voor gebruikers om snel te leren en effectief te werken.

Geen ingewikkelde netwerkinstellingen
NETGEAR M4250, M4300, M4350 en M4500 series managed switches onderscheiden zich in de industrie door hun innovatieve AV-georiënteerde interface. NETGEAR AV OS™ maakt switchconfiguraties eenvoudig met een AV-vriendelijke, template-gebaseerde benadering, waardoor complexe IT-netwerkjargon wordt verwijderd. Dit stelt broadcast- en Pro AV-integratoren en installateurs in staat om direct aan projecten te beginnen zonder zich zorgen te maken over ingewikkelde netwerkinstellingen.

Geen lastige installaties
Door complexe menu's vol lastige IT-netwerkjargon te elimineren, biedt de NETGEAR AV OS een eenvoudige, AV-gerichte aanpak voor switchconfiguraties. Deze gestroomlijnde workflow helpt professionele AV-integrators en installateurs om direct aan projecten te beginnen, waarbij alle netwerkinstellingen correct zijn voor hun gewenste workflow. Hierdoor is er geen sprake van een lastige installatie, die normaal gepaard gaat met configuraties van netwerkschakelaars.

"NETGEAR heeft een eenvoudig configuratieproces ontwikkeld waarmee Broadcast PROAV-engineers met meer vertrouwen van legacy-workflows naar IP-workflows kunnen overstappen", zegt Tod Musgrave, Sr. Broadcast BDM bij NETGEAR. "Er is geen beter platform om onze interop-mogelijkheden te bewijzen dan het Panasonic KAIROS-systeem. We zijn verheugd om aan te kondigen dat we NETGEAR hebben toegevoegd als onze KAIROS alliantiepartner", vult Kageyuki (Kenny) Fujimoto, lead manager van KAIROS Alliance Partners, aan. "Wij geloven dat het gebruiksvriendelijke ontwerp van de M4350-serie met zijn template-gebaseerde configuraties door onze samenwerking nieuwe mogelijkheden biedt voor SMPTE ST 2110 in de videoproductiemarkt."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!