Witold Kepinski - 17 februari 2024

CloudFabrix: Generatieve AI helpt bij beheersbaar maken IT-operations

Bedrijven maken tegenwoordig volop gebruik van gedistribueerde datasystemen en dito automatisering. Het traditionele datacenter bestond uit vier kerncomponenten: speciale infrastructuur voor applicaties, netwerken, beveiliging en basale infrastructuur. Dat is tegenwoordig compleet anders, aldus CloudFabrix.

CloudFabrix: Generatieve AI helpt bij beheersbaar maken IT-operations image

Het moderne hybride en dynamische datacenter is aanzienlijk complexer met edge cloud, private cloud en vervolgens in de meeste gevallen één of meer hyperscalers die services leveren. Elk heeft zijn eigen Kubernetes- en CI/CD-interfaces, service gebaseerde netwerken, op identiteit gebaseerde beveiliging en infrastructuur als code. Om dat alles onder controle te houden zijn moderne strategieën een must. CloudFabrix, een succesvolle startup uit Pleasanton (Californië), is hiermee bezig. Het SaaS-product wordt ook als OEM-bouwsteen geleverd aan mastodonten in de industrie. Het motto van de technologie: ‘Schep orde in de ITOps-chaos’.

Raju Renmetsa (foto) de CTO van CloudFabrix: “Er is grote behoefte in het bedrijfsleven om alle operationele signalen samen te laten komen op één centraal dashboard. Dus één enkele bron van waarheid voor business en IT, IT en beveiliging, alsmede beveiliging en netwerken. Het gebruik van generatieve AI maakt alles in principe simpeler te benaderen, een fundamenteel nieuwere aanpak naast het bestaande variabele en flexibele (composable) dashboard. CloudFabrix lost die uitdaging nu efficiënt op door met generatieve AI een AIOps-chatbot te introduceren onder de naam Macaw.”

Generatieve AI transformeert de industrie, maar het is belangrijk om het te integreren in het systeem, de snelle context te begrijpen en te trainen op privégegevens. Dat is exact de kerncompetentie van de door CloudFabrix ontwikkelde chatbot Macaw. Samengevat: CloudFabrix levert volgens Raju Renmetsa een ‘Data-centric AIOps Platform as a Service, for Hybrid Deployments Powered by Robotic Data Automation Fabric (RDAF)’.

Macaw is een generatieve AI-assistent die gebruik maakt van query's in de gewone taal. CloudFabrix claimt dat het de ingevoerde. vragen op zeer nauwkeurig wijze identificeert, gebruikmakend van het in eigen huis ontwikkelde low-code Robotic Data Automation Fabric-platform. In een volgende stap worden zowel de OpenAI LLM als de LLM van CloudFabrix gebruikt voor semantisch zoeken op de interne kennis (data) van de klant om inzichten te verzamelen en gegevens te analyseren, denklijnen samen te stellen en te analyseren. Het einddoel is dan het samenstellen van dashboards en servicetickets.

Omdat de modellen van CloudFabrix bij meerdere klanten gebruikt worden en daar dus ook leren, zijn maatregelen genomen om de privacy te waarborgen en te voorkomen dat bedrijfsdata en -kennis in handen van de andere gebruikers komt.

Om het lekken van informatie en kennis te voorkomen, zegt CloudFabrix dat Macaw zorgt voor privacy en governance over lokale gegevens en gegevensoverdracht tussen grote taalmodellen (LLM's) conform het door de klant gedefinieerd beleid.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!