Wouter Hoeffnagel - 14 februari 2024

Mendix stelt Nederlander Raymond Kok aan als CEO

Mendix, onderdeel van Siemens en speler op het gebied van low-code softwareontwikkeling, benoemt de Nederlander Raymond Kok tot CEO. Kok komt van Siemens Digital Industries, waar hij actief was als Senior Vice President van de ontwikkeling van het Siemens Xcelerator-platform. Kok is de opvolger van Tim Srock, die terugtreedt.

Mendix stelt Nederlander Raymond Kok aan als CEO image

Kok was 22 jaar actief bij Siemens en vervulde diverse managementfuncties bij het bedrijf. Zo begeleidde hij onder meer de Software-as-a-Service transitie en leidde de Industrial IoT platformdivisie en integratie daarvan met digitale productie. Ook zette hij de unified services voor Siemens Xcelerator op.

Early adopter van Mendix

Kok is al vele jaren enthousiast over het low-code platform. Bij Siemens was hij een van de early adopters van deze technologie en specifiek van Mendix. Hij nam deel aan de eerste gesprekken tussen de twee organisaties, die uiteindelijk resulteerden in de overname van Mendix door Siemens Digital Industries, in 2018.

“Het basisprincipe van Mendix – het overbruggen van de kloof tussen business, software en IT – is nog net zo belangrijk als bijna 20 jaar geleden, toen Mendix werd opgericht. Zorgen dat de business en IT gedurende de gehele softwareontwikkelings-levenscyclus binnen hetzelfde platform met elkaar kunnen samenwerken, is een belangrijk onderscheidend aspect van Mendix. De digitalisering van elke onderneming vereist wendbaarheid, snelheid en toegang tot de beste technologie in alle deelnemende organisaties. Als marktleider op het gebied van enterprise low-code is Mendix hier absoluut een belangrijk onderdeel van”, zegt Kok.

Raymond Kok komt uit Nederland en woont inmiddels 20 jaar met zijn gezin in Orange County, Californië, in de VS. Samen met het C-suite team van Mendix in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Europa, is Kok ervan overtuigd dat het bedrijf aan het begin staat van een volgende groeifase.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!