Redactie - 16 februari 2024

Insight Enterprises halveert de beheertijd met Azure Business Continuity Center

Insight Enterprises helpt bedrijven bij het beheren en beschermen van hun steeds complexere IT-ecosystemen. Om nieuwe klant- en werkervaringen te blijven ontsluiten, wilde het bedrijf graag innovaties op het gebied van bedrijfscontinuïteit en disaster recovery (BCDR) uitproberen.

Insight Enterprises halveert de beheertijd met Azure Business Continuity Center image

“Azure Business Continuity Center is de sleutel tot BCDR-innovatie. Het helpt ons de operaties te stroomlijnen, aanzienlijk te besparen op handmatige taken, onze werkdruk te verminderen en meer dan 50 procent van de managementtijd te besparen door slechts één allesomvattend dashboard te hebben", zegt Robert Smit, Azure MVP en EMEA Cloud Solution Architect bij Insight Enterprises Nederland.

Inzichten verschaffen die nieuwe ervaringen, efficiëntie en groei ontgrendelen

Insight Enterprises, een toonaangevende Fortune 500 solutions integrator, versnelt innovatie en stimuleert het succes van klanten door de gezamenlijke kracht van mensen en technologie te ontsluiten. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf, met zijn Nederlandse vestiging in Apeldoorn, volgt de hele levenscyclus van digitaal gedreven bedrijfstransformatie, terwijl het oplossingen ontwerpt, bouwt en beheert voor de steeds complexere IT-omgevingen van klanten. Het bedrijf heeft meer dan 33 jaar ervaring op het gebied van cloud, data, AI, cybersecurity en Intelligent Edge, aangevuld met duurzame relaties met meer dan 6.000 technologiepartners.

Door snel en effectief best passende technologieoplossingen te leveren, helpt Insight zijn klanten om moderne bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en nieuwe klant- en werkervaringen, business intelligence, efficiëntie en groei te verbeteren en te ontsluiten. Het bedrijf is van mening dat technologie kan bijdragen aan het gevoel van samenhorigheid en blijft nieuwe technologie centraal stellen bij alles wat het doet. “Innovatie is het kloppende hart van organisaties, het is wat hen vooruit helpt. Zonder innovatie stopt die vooruitgang,” legt Robert Smit uit, EMEA Cloud Solution Architect bij Insight Enterprises Nederland, dat voor het vijftiende jaar op rij Microsoft MVP in Azure en Windows Insider is. Smit wijst op een nieuw cloud-native beheerplatform in Azure dat als Poolster fungeert voor Insight, omdat het innovatie toepast om zichtbaarheid, vindbaarheid en monitoring op schaal te verbeteren. “Azure Business Continuity Center is het toppunt van innovatie, en zorgt voor naadloze continuïteit en veerkracht voor bedrijven,” zegt hij.

Tijd besparen en een consistent overzicht houden over meerdere oplossingen en interfaces

Bij Insight is Smit betrokken bij het managen van diverse projecten in de gezondheids-, banken- en ziekenhuissector, elk met uitgebreide infrastructuren bestaande uit duizenden resources. Zijn rol bestaat uit het maken van op maat gemaakte infrastructuurontwerpen en -funderingen die aansluiten bij het Cloud Adoption Framework van Azure. Hij houdt met name toezicht op het ontwerp, de migratie, configuratie en het beheer van volledige BCDR-portefeuilles voor klanten van Insight.

Veel bedrijven prioriteren een volledige BCDR-portefeuille, maar sommige klanten van Insight hebben daarbij problemen ondervonden bij het configureren en beheren van hun beschermingsdossiers in eerdere oplossingen en interfaces. Naast de bestaande pijnpunten moesten sommige klanten extra tijd besteden aan het navigeren door verschillende dashboards om te bepalen hoe ze hun beveiliging het beste konden monitoren. Zij moesten aanzienlijke inspanningen en handmatig werk leveren om gecentraliseerde dashboards te creëren voor dagelijkse statusbewaking en het bijhouden van bedrijfscontinuïteitsdoelen. Als gevolg hiervan kan wat lijkt op een eenvoudig instellingsproces behoorlijk arbeidsintensief worden.

Het beheren van beschermingsconfiguraties op schaal resulteert ook in extra beheeroverhead en hogere kosten, terwijl de complexiteit van deze gefragmenteerde ervaringen het IT-governanceproces steeds uitdagender en risicovoller maakt. Deze uitdagingen zorgen niet alleen voor onnodige problemen, maar kunnen ook de compliance ernstig beïnvloeden en een potentieel herstelproces verlengen. Bovendien leidt de leercurve, die gepaard gaat met het beheren van meerdere oplossingen en tools tijd, af van meer waardegedreven, omzetgenererende bedrijfsprojecten. Om beter in te spelen op de behoeften van klanten en het eigen innovatietempo te versnellen, transformeerde Insight zijn BCDR-beheeraanpak met de introductie van het Azure Business Continuity Center.


Bedrijfsmanagement en beveiliging innoveren met Azure Business Continuity Center

Tot voor kort gebruikte Insight afzonderlijke, losstaande interfaces om beschermingsdossiers te begrijpen en voegde deze handmatig samen voor elke klant. Met Azure Business Continuity Center kan het moeiteloos de compliance bekijken, bewaken, beheren en auditen voor de beschermde items in verschillende oplossingen en omgevingen, waaronder Azure, hybride en edge setups. Bovendien kan het nu kernacties voor klanten uitvoeren vanuit een enkele interface, waardoor een snellere oplossing wordt bereikt. “De tijd die het voorheen kostte, wordt gemeten door veel meer Azure ‘blades’ te openen in plaats van een enkele ‘blade’ te gebruiken die je direct naar de workload brengt die moet worden gewijzigd of beoordeeld,” legt Smit uit.

Insight maakt gebruik van de proactieve beoordelingsmogelijkheden van het Azure Business Continuity Center om hiaten in de beveiligingsinstellingen en workload-bescherming van klanten sneller te identificeren. Het bedrijf kan nu helpen bij het evalueren van de effectiviteit van deze instellingen aan de hand van de aanbevolen best practices om bedreigingen zoals malware, ransomware en inbreuken tegen te gaan en zo potentiële financiële verliezen en gegevensverlies te beperken. Voor klanten die hogere compliance-normen naleven, kan Insight ook helpen bij het uitvoeren van audits en het aantonen van de naleving van deze normen.

“Azure Business Continuity Center geeft je het beste overzicht van een IT-omgeving van een bedrijf, omdat je direct kunt zien wat de taken zijn en wat de beleidsregels zijn voor beveiliging,” zegt Smit. “Belangrijker is het compliancy-stuk, omdat je direct kunt zien wat je status en de naleving is, wat vooral gunstig is voor klanten die zich moeten houden aan regelgeving zoals ISO 7001 of AVG. Je kunt direct zien of een back-up is mislukt en wat er moet worden gerepareerd op een of meer machines, en dat gaat veel sneller door in één portaal te werken in plaats van naar elke machine of van product naar product te gaan. Veel handiger dus en tijdbesparend.”

Totaaloverzicht, praktisch toepasbare kennis en een uitgebreid dienstenaanbod verkrijgen

Het BCDR-plan van Insight maakt gebruik van het bredere Microsoft-ecosysteem met behulp van Azure-resources, waaronder duizenden Azure virtuele machines (VM's). Internationale bedrijven hebben bijvoorbeeld vaak op regio gebaseerde workloads, resulterend in meer dan 500 VM's voor elk van de zakelijke klanten van Insight. Duplicatie van workloads over failover-zones kan extra uitdagingen creëren voor monitoring en beheer.

Insight besteedde voorheen veel tijd en middelen aan het bouwen van aparte managementdashboards en het monitoren van workloads met meerdere tools die waren aangepast aan de behoeften van elke klant. Maar met Azure Business Continuity Center krijgt het nu het totaaloverzicht en praktisch toepasbare kennis op het gebied van BCDR van zijn beheerde klanten, waardoor de tijd die nodig is om problemen op te sporen en corrigerende maatregelen te nemen aanzienlijk wordt verkort in een Azure blade die aanpasbaarder en flexibeler is dan de meeste dashboards. Het maakt nu gebruik van uniforme weergaven voor taken, waarschuwingen en statistieken, samen met begeleidende waarschuwingen en meldingen, in de back-end ondersteund door verbeterde probleemoplossing voor BCDR-scenario's.

In verschillende recente gevallen heeft Insight zijn dienstenaanbod uitgebreid van puur het managen van beveiligde infrastructuren, naar het managen van grootschalige migraties van klanten naar Azure. Neem als voorbeeld een ziekenhuis met 20.000 werknemers waarbij een enorme database- en product workloads gemigreerd dienden te worden naar Azure ter ondersteuning van een moderne werkplekstrategie. “Ik houd van innovatie die de motor draaiende houdt, zodat wanneer het project klaar is, de managed services die we bieden het kunnen overnemen,” zegt Smit.

De sleutel tot BCDR-innovatie

Terwijl compliance voorheen werd gezien als een tijdrovend en handmatig proces, waarbij in verschillende overzichten moest worden gezocht naar relevante gegevens, is Insight nu nog zekerder en comfortabeler in het beheren van het proces. Het bedrijf is van plan Azure Business Continuity Center te blijven gebruiken, voor zowel zichzelf als zijn klanten, om de naleving van de regelgeving beter te handhaven, de kosten te optimaliseren en de omgeving volledig te configureren, waardoor verkeerde configuraties worden voorkomen, volledige bescherming wordt geboden en een betere en consistentere back-up- en herstelervaring wordt geboden. Dit minimaliseert niet alleen de risico's, maar helpt ook om sneller en eenvoudiger dan voorheen te voldoen aan de regelgeving.

“Azure Business Continuity Center geeft je het beste overzicht van een IT-omgeving omdat je direct kunt zien wat de taken zijn en wat de beleidsregels zijn voor beveiliging.”


Robert Smit: Azure MVP en EMEA Cloud Solution Architect bij Insight Enterprises

Bron: Een Engelstalige versie verscheen 1 februari 2024 op de Microsoft website

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!