Wouter Hoeffnagel - 19 februari 2024

SAP lanceert businessunit voor AI

SAP lanceert een nieuwe AI-businessunit. De nieuwe unit houdt toezicht op de volledige waardeketen voor SAP Business AI, van productontwikkeling en onderzoek tot implementatie bij klanten.

SAP lanceert businessunit voor AI image

Het nieuwe bedrijfsonderdeel staat onder leiding van Dr. Philipp Herzig die de rol van Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO) op zich neemt. In deze nieuwe rol, die sinds 1 januari 2024 bestaat, rapporteert Herzig rechtstreeks aan CEO Christian Klein. Walter Sun leidt als Global Head of AI alle product-engineeringinspanningen op het gebied van Business AI. Sun maakte in september 2023 de overstap van Microsoft naar SAP. Het team van Herzig werkt nauw samen met de verschillende bedrijfsonderdelen en regionale teams binnen SAP om kunstmatige intelligentie te integreren in alle onderdelen van het portfolio.

Strategische motor

Met deze nieuwe opzet wil SAP het tempo waarin AI-oplossingen en -diensten beschikbaar worden voor klanten versnellen. Ook ziet SAP Business AI als een strategische groeimotor voor zijn organisatie.

SAP integreerde eerder al zijn AI-assistent Joule in een groot aantal applicaties. Deze generatieve AI-copiloot biedt bedrijven toegang tot slimme inzichten, ondersteunt zo hun business. Joule haalt deze inzichten uit SAP’s oplossingen en externe bronnen, en deelt ze op proactieve wijze met de juiste context. Joule telt bijna 300 miljoen zakelijke SAP-gebruikers.

Fundamentele verandering

“SAP’s toenemende focus op business AI luidt een nieuw tijdperk in van zakelijke innovatie”, zegt Philipp Herzig, CAIO bij SAP. “Ik ben vereerd om klanten te helpen deze unieke kans te benutten. Samen met ons team, klanten en partners willen we baanbrekende, betrouwbare en verantwoorde Business AI ontwikkelen die de manier waarop we zaken doen fundamenteel verandert.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!