Witold Kepinski - 19 februari 2024

Sophos CEO Kris Hagerman is afgetreden

Sophos, speler op het gebied van innovatie en het leveren van cybersecurity als een service, heeft aangekondigd dat Kris Hagerman is teruggetreden als CEO en tot 1 april 2024 als adviseur van het bedrijf zal dienen. Met onmiddellijke ingang is Joe Levy de president en waarnemend CEO van Sophos.

Sophos CEO Kris Hagerman is afgetreden image

Sophos meldt: Hagerman is sinds 2012 CEO van Sophos en leidde het bedrijf door een periode van snelle groei. Het bedrijf heeft zijn omzet tijdens zijn ambtstermijn grofweg verdrievoudigd tot ruim 1 miljard dollar, en zijn klantenbestand gegroeid van grofweg 150.000 klanten naar ruim 580.000 klanten wereldwijd, waardoor Sophos een van de duidelijke leiders van de volgende generatie in de cybersecurity-industrie is geworden. Hagerman leidde de succesvolle beursgang van Sophos op de London Stock Exchange in 2015 en een succesvolle verkoop aan Thoma Bravo in 2020.

“Ik ben trots op de prestaties van ons team in de afgelopen twaalf jaar, waarbij we Sophos hebben getransformeerd tot een echte leider op het gebied van cyberbeveiliging van de volgende generatie en een innovator in de sector in het leveren van cyberbeveiliging als een service”, aldus Hagerman. “Ik ben verheugd om het stokje door te geven aan Joe Levy als president en waarnemend CEO om Sophos de toekomst in te leiden. Joe en ik hebben ruim negen jaar nauw samengewerkt en hij heeft een cruciale rol gespeeld bij het leiden van onze product-, diensten- en technologie-initiatieven die de groei van Sophos hebben ondersteund. Hij heeft mijn volledige en enthousiaste steun.”

Levy is al bijna 30 jaar een veteraan op het gebied van innovatie op het gebied van cyberbeveiligingsproducten en -diensten. Sinds het midden van de jaren negentig werkt hij ook nauw samen met de zender. Met zijn zakelijke prestaties, praktische ervaring als beveiligingsprofessional en diepgaande kennis van het gedrag van aanvallers, is Levy goed gepositioneerd om Sophos concurrerend te leiden om aan de marktbehoefte en -vraag te voldoen, als gevolg van de toename van het meedogenloze cyberaanvalklimaat . Tijdens zijn negenjarige ambtstermijn bij Sophos heeft Levy ook de transformatie van Sophos van een product-only leverancier naar het wereldwijde cybersecurity-als-servicebedrijf dat het nu is, aangestuurd. De beheerde services van Sophos verdedigen nu meer dan 20.000 klanten wereldwijd. Levy bracht ook zijn visie voor het creëren van een operationele inlichtingeneenheid over dreigingen tot leven. Het ruim 500 man tellende team, Sophos X-Ops genaamd , brengt afdelingsoverschrijdende cybersecurity-operators en experts op het gebied van bedreigingsinformatie samen om realtime en historische aanvalsgegevens te leveren die de verdediging van Sophos slimmer en sneller maken. 

“Ik ben enorm enthousiast over de kans om Sophos verder te laten groeien als een wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity. Veel organisaties over de hele wereld worden nog steeds verwaarloosd als het gaat om de focus van de sector op het beveiligen van grote ondernemingen, waardoor ze worden blootgesteld aan opportunistische en gerichte aanvallen . Ons directe doel is om samen met onze partners ons collectieve vermogen verder uit te breiden om organisaties te beveiligen die onbeschermd zijn of een sterkere cyberverdediging nodig hebben.

“Ons onderzoek geeft aan dat middelgrote en kleinere organisaties steeds vaker in het vizier van aanvallers terechtkomen. De onderlinge verbondenheid van de moderne wereld, met deze onderbeschermde segmenten als kritisch substraat, stelt ons allemaal bloot aan directe of indirecte risico's. De beste manier om al deze organisaties te bereiken is door Managed Security Providers (MSP’s) en cybergerichte kanaalpartners wereldwijd – zij die in staat zijn om op grote mondiale schaal kosteneffectief te opereren – te bewapenen met innovatieve beveiligingstechnologieën en -diensten die zij kunnen doorverkopen of medeleveren. . Fundamenteel is de visie dat we allemaal veiliger zijn naarmate meer van ons veilig zijn, en in mijn nieuwe rol is Sophos er meer dan ooit op gericht om dat mogelijk te maken”, aldus Levy.

Commentaar van Thoma Bravo
"Kris is een uitstekende leider geweest voor Sophos. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een sterke groei in omzet en winstgevendheid gerealiseerd, de productportfolio van de volgende generatie versterkt en snelgroeiende strategische nieuwe markten en kanalen betreden. Het bestuur waardeert de bijdragen van Kris aan het succes van het bedrijf en we wensen hem het beste voor de toekomst.

“We zijn blij om Joe te benoemen tot president en waarnemend CEO van Sophos. Joe's praktijkgerichte carrière als cybersecurity-professional, innovator en succesvolle bedrijfsleider brengt Sophos naar een geheel nieuw niveau van concurrentievermogen. Met zijn achtergrond en prestaties in de sector is Joe goed gepositioneerd om Sophos te leiden in de richting waar de markt om vraagt”, aldus Chip Virnig, partner bij Thoma Bravo en bestuurslid van Sophos.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!