Wouter Hoeffnagel - 19 februari 2024

Thumbnails van Wyze-camera's door fout zichtbaar voor onbevoegden

Zo'n 13.000 gebruikers van beveiligingscamera's van Wyze konden onlangs door een fout de thumbnails van camerafeeds van andere gebruikers bekijken. De problemen zijn volgens Wyze veroorzaakt door een cacheprobleem.

Thumbnails van Wyze-camera's door fout zichtbaar voor onbevoegden image

De fout is door Wyze in een e-mail naar klanten gecommuniceerd. Het meldt dat zo'n 13.000 gebruikers thumbnails van camerafeeds van anderen konden inzien, waarvan 1.504 gebruikers daadwerkelijk op deze thumbnails geklikt zouden hebben. In de meeste gevallen werd de thumbnail volgens Wyze in dit geval alleen vergroot. In sommige gevallen konden gebruikers echter ook daadwerkelijk de videobeelden van andere gebruikers bekijken.

Probleem met thirdparty cachinglibrary

Getroffen gebruikers zijn inmiddels door Wyze geïnformeerd. Het bedrijf stelt dat het probleem terug te leiden is naar een cacheprobleem, veroorzaakt door een thirdparty cachinglibrary. Dit probleem ontstond na een storing bij Amazon Web Services (AWS), waardoor gebruikers enkele uren geen toegang hadden tot camerabeelden. Bij het herstel van dit probleem ontstond volgens Wyze het cachingprobleem, waardoor thumbnails van camerabeelden voor onbevoegde gebruikers zichtbaarwaren.

Wyze is in september 2023 eveneens getroffen door een security-incident. Ook toen kon een klein deel van de gebruikers camerabeelden van andere bekijken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!