Witold Kepinski - 20 februari 2024

Microsoft investeert miljarden euro’s rond AI en cloud in Spanje

Microsoft gaat zijn cloud en AI investeringen in Spanje verviervoudigen en zal 1.95 miljard euro bereiken zo melden de Spaanse president Pedro Sanchez en Microsoft bestuurder Brad Smith op X.

Microsoft investeert miljarden euro’s rond AI en cloud in Spanje image

Smith: 'Ik ben blij om aan te kondigen dat we onze AI- en cloudinfrastructuur in Spanje de komende twee jaar met 2,1 miljard dollar zullen uitbreiden. Onze investering gaat verder dan alleen het bouwen van datacenters; het is een bewijs van onze 37-jarige toewijding aan Spanje, zijn veiligheid, en de ontwikkeling en digitale transformatie van zijn overheid, bedrijven en mensen.'

Sanchez: 'Ik wil de voorzitter Brad Smith bedanken voor zijn vertrouwen in de Spaanse economie en in onze routekaart voor een inclusieve en veilige digitale transformatie.

Daarnaast hebben we samenwerkingsmogelijkheden geanalyseerd om de cybersecurity te versterken en kunstmatige intelligentie in het openbaar bestuur te bevorderen.

Publiek-private samenwerking is essentieel om de uitdagingen van de digitale transformatie succesvol het hoofd te kunnen bieden.'


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!