Wouter Hoeffnagel - 22 februari 2024

Check Point Quantum Force biedt tot 1 Tbps aan AI-dreigingspreventie

Check Point Software Technologies introduceert Check Point Quantum Force series. Deze line-up van tien firewalls is ontworpen met het oog op de strenge beveiligingseisen van enterprise datacenters, netwerk perimeters, campussen en bedrijven van elke omvang.

Check Point Quantum Force biedt tot 1 Tbps aan AI-dreigingspreventie  image

De Quantum Force Security Gateways leveren tot 1 Tbps aan AI-aangedreven dreigingspreventie, waarbij een malware-blokkeringsgraad van 99,8% wordt bereikt. Quantum Force maakt gebruik van het Check Point Infinity Platform, dat cloudgebaseerde beveiligingsinformatie, een geautomatiseerd systeem voor reactie op bedreigingen en meer dan 50 AI-engines integreert.

Hybride werken en veel uitdagingen

Digitale en cloud transformaties vinden plaats in een ongekend tempo. Nu hybride werken een vast onderdeel is geworden van de meeste bedrijven, is er een groeiende behoefte aan veilige en snelle netwerken die werken op afstand ondersteunen. Tegelijkertijd worden organisaties geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen op het vlak van cyberbeveiliging, waardoor ze moeite hebben om hun bedrijfsmiddelen effectief te kunnen beschermen en hun operationele efficiëntie te behouden. Van het navigeren door de complexiteit van technologie en het beheren van talloze leveranciers tot het waarborgen van de veiligheid van steeds meer geëncrypteerd verkeer, bedrijven staan onder constante druk om hun beveiligingspositie te verbeteren en tegelijkertijd hun middelen te optimaliseren.

"Hybride werken en multi-cloud adoptie hebben het aanvalsoppervlak vergroot en de beveiliging van ondernemingen complexer gemaakt. Gezien het tekort aan IT-beveiligingsexperts moeten ondernemingen AI-verbeterde oplossingen overwegen om analyse en automatisering mogelijk te maken en bescherming te bieden tegen het groeiende bedreigingslandschap," zegt Pete Finalle, Security Research Manager bij IDC. "Check Point's nieuwe Quantum Force-serie van tien AI-aangedreven en cloudgebaseerde beveiligingsgateways biedt tot 1 Tbps aan dreigingspreventieprestaties, geautomatiseerde blokkering van geavanceerde bedreigingen, terwijl het beheer wordt gecentraliseerd, de operaties worden vereenvoudigd, de reactietijd wordt verkort en de effectiviteit van de beveiliging wordt verbeterd."

De nieuwe firewalls verbeteren volgens Check Point Software Technologies de netwerkprestaties, vereenvoudigen de technologie-infrastructuur en verlagen de stroom-, infrastructuur- en operationele kosten. De mogelijkheden van Check Point Quantum Force omvatten:

  • Quantum Force levert 2X hogere bedreigingspreventieprestaties tot 63,5 Gbps. De compacte 2RU/1RU vormfactor en hoge dichtheid van 1/10/25/40/100 Gbps interfaces dragen bij aan de efficiëntie. Quantum Force heeft een modulaire en flexibele architectuur, die zich aanpast aan de veranderende netwerkvereisten van klanten en tegelijkertijd een twee keer zo hoge energie-efficiëntie levert. Dit verbetert de operationele efficiëntie en verlaagt de infrastructuurkosten.
  • Quantum Force biedt een geautomatiseerde reactie op bedreigingen, realtime informatie over bedreigingen vanuit de hele wereld en toegang tot meer dan 50 AI-engines, die zorgen voor een proactieve verdediging tegen evoluerende cyberdreigingen.
  • Datacenters kunnen beveiligingsactiviteiten stroomlijnen met geconsolideerd beveiligings- en beleidsbeheer voor omgevingen op locatie, in de cloud en FWaaS (Firewall-as-a-Service).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!