Redactie - 23 februari 2024

Ex Gerard Sanderink mag Rian van Rijbroek toch cybercharlatan noemen

De ex van Centric oprichter Gerard Sanderink, Brigitte van Egten, mag zijn nieuwe vrouw Rian van Rijbroek toch uitmaken voor cybercharlatan, notoire leugenaar, fantast en bedrieger. Dit meldt RTV Oost op basis van een rechterlijke uitspraak.

Ex Gerard Sanderink mag Rian van Rijbroek toch cybercharlatan noemen image

Eerder was Van Egten verboden om deze termen te gebruiken, maar het gerechtshof in Arnhem heeft dat verbod nu van tafel geveegd, zo meldt RTV Oost.

De rechtbank oordeelt dat de uitlatingen "voldoende gefundeerd" zijn en dat Van Egten "een gerechtvaardigd belang" heeft om zich in een gerechtelijke procedure te kunnen uiten zoals zij dat wenst. De proceskosten komen voor rekening van Rian van Rijbroek.

Het hof baseert zijn oordeel op twee belangrijke redenen:

  1. Vrijheid van meningsuiting: In een rechtszaak is de vrijheid van meningsuiting ruimer dan buiten de rechtbank. Van Egten heeft "een gerechtvaardigd belang" om zich in een gerechtelijke procedure te kunnen uiten zoals zij dat wenst.
  2. De beschuldigingen kloppen: Uit journalistieke onderzoeken blijkt dat de beschuldigingen van Van Egten over Van Rijbroek "voldoende steun vinden in de feiten."

Lees meer op de website van RTV Oost.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!