Wouter Hoeffnagel - 23 februari 2024

Conscia Group neemt ITGL over

De Conscia Group neemt ITGL over, een Cisco Gold Partner en gespecialiseerd in digitale transformatie. Met de overname breidt Conscia zijn activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar het cybersecurityoplossingen levert en de steeds complexere netwerk- en cloudinfrastructuren ondersteunt met managed services.

Conscia Group neemt ITGL over image

Conscia is gespecialiseerd in missiekritieke infrastructuur en Cisco Gold Partner. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Denemarken. Conscia Group telt meer dan 1.020 medewerkers verspreid over zes landen, waaronder Nederland. Gezamenlijk bedienen ze meer dan duizend klanten, waaronder driekwart van de Nederlandse ziekenhuizen. De samenwerking met ITGL is de zeventiende overname van Conscia in zeven verschillende landen, in tien jaar tijd.

Actief in publieke, financiële, juridische en retailsector

ITGL beschikt over twee vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, waar zeventig experts op het gebied van samenwerken, netwerken en cybersecurity werkzaam zijn. De sterke aanwezigheid van ITGL in de publieke sector in combinatie met expertise in de financiële, juridische en retailsector vormt een aanvulling op de focus van Conscia op het ondersteunen van klanten met complexe netwerk-, datacenter-, cloud-, IoT- en mobiliteitsbehoeften.

Neil Pemberton, CEO van ITGL: "Een gedeelde cultuur van technische expertise en focus op langdurige klantrelaties bij beide organisaties maakt deze stap een logische keuze. Door gebruik te maken van het internationale netwerk, de grootte en de marktpositie van Conscia, kunnen we extra waarde leveren terwijl we onze dienstverlening voortdurend uitbreiden en ontwikkelen. De Conscia Group heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het integreren van bedrijven en we zijn enthousiast over wat dit gaat opleveren voor ITGL en voor nieuwe en bestaande klanten."

'Sterk en uitgebreid technologisch ecosysteem'

Erik Bertman, CEO van de Conscia Group: "Het Verenigd Koninkrijk heeft een sterk en uitgebreid technologisch ecosysteem en is een van de grootste markten in Europa. Met de vooruitstrevende technische knowhow en ervaring van ITGL zijn we goed gepositioneerd om bij te dragen aan de voortdurende groei van de IT-infrastructuur en digitale transformatie in de regio. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Conscia en we kijken uit naar de mogelijkheden die het voor alle partijen biedt."

Oliver Tuszik, President EMEA bij Cisco, voegt toe: "Conscia en ITGL staan op zichzelf als succesverhalen. Door hun krachten te bundelen kunnen deze twee Gold Partners grote waarde toevoegen aan Cisco-klanten. We kijken uit naar de synergie en innovaties die uit deze samenwerking zullen voortkomen en die alle betrokkenen helpen op weg naar succes."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!