Witold Kepinski - 23 februari 2024

Data back-up specialist Clumio haalt 75 miljoen dollar op

Clumio, een speler op het gebied van databack-up en -herstel voor de public cloud omgevingen, heeft aangekondigd dat het 75 miljoen dollar heeft binnengehaald in een Series D-financieringsronde.

Data back-up specialist Clumio haalt 75 miljoen dollar op image

De investering zal worden gebruikt om de innovatie en go-to-market van het bedrijf te versnellen bij het radicaal vereenvoudigen van back-up en herstel voor publieke cloud-klanten. Clumio heeft nu in totaal 261 miljoen dollar opgehaald.

“Weinig markten zijn zo groot als back-up en herstel”, zegt Mike Speiser van investeerder Sutter Hill Ventures. “Hoewel veel oudere leveranciers producten aanbieden voor gegevensbescherming op locatie, is back-up en herstel op publieke cloudschaal een aanzienlijke technische uitdaging die Clumio in een unieke positie kan oplossen.”

“Klanten hebben een volwassenheidspunt bereikt in de publieke cloud, waar back-up en herstel van hun kritieke gegevens nu een topprioriteit is”, zegt Poojan Kumar, medeoprichter en CEO van Clumio. “Het is van fundamenteel belang voor hun operationele veerkracht, herstel van ransomware en naleving van de regelgeving. Omdat traditionele back-up- en herstelleveranciers niet zijn ontworpen voor publieke cloudapplicaties, ziet Clumio een stortvloed aan vraag naar clouddatabases, datameren en hoogwaardige opslag. We zullen onze Series D-financiering gebruiken om ons momentum op deze gebieden, bij de grote cloudproviders, te versnellen.”

“Clumio doet met bedrijfsback-up en -herstel wat Snowflake deed met bedrijfsdatawarehousing”, zegt Rick Underwood, Chief Revenue Officer bij Clumio. “Met de explosie aan clouddata hebben klanten behoefte aan een back-upoplossing die native in de cloud is gebouwd en die kan worden gebruikt en geschaald met hun andere clouddiensten. Ik was getuige van deze verschuiving van kant-en-klare, achteraf aangepaste implementaties naar hands-off, op consumptie gebaseerde oplossingen uit de eerste hand tijdens mijn ambtsperiode bij Snowflake, toen het bedrijf zijn omzet in vijf jaar met een factor 30 liet groeien. Ik ben blij dat ik Clumio op een vergelijkbaar omzettraject mag leiden.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!