Witold Kepinski - 23 februari 2024

Google Cloud introduceert Gemma

Google Cloud introduceert een nieuwe reeks open modellen genaamd Gemma. Deze toepassingen zijn beschikbaar op Vertex AI. Verder is er een nieuw aanbod en nieuwe functionaliteit in Gemini for Workspace (eerder bekend als Duet AI in Workspace),

Google Cloud introduceert Gemma image

Gemma is ontwikkeld met behulp van dezelfde onderzoeks-, technische en infrastructuurcomponenten die zijn gebruikt om de Gemini-modellen van Google te maken, en levert de beste prestaties in zijn klasse in vergelijking met andere open modellen.

Gemma 2B en Gemma 7B

Google lanceert Gemma in twee versies: Gemma 2B en Gemma 7B. Elke versie is beschikbaar met vooraf getrainde en op instructies afgestemde uitvoeringen om onderzoek en ontwikkeling mogelijk te maken.

De lancering van Gemma is een aanvulling op het nieuws van vorige week over de lancering van Gemini 1.5 Pro, die beschikbaar is voor bedrijven via Vertex AI. Het totale aantal modellen van eerste en derde partijen dat beschikbaar is in de Vertex AI Model Garden komt hiermee op meer dan 130, een van de grootste in de industrie.

Nieuwe functies voor Gemini for Workspace

Verder is er een nieuw aanbod en nieuwe functionaliteit in Gemini for Workspace (eerder bekend als Duet AI in Workspace), waaronder:

  1. Gemini Business, een nieuw aanbod voor teams en organisaties van elke omvang om aan de slag te gaan met gen AI in Workspace.
  2. Een nieuwe zelfstandige chatervaring op gemini.google.com die klanten van Gemini Business en Gemini Enterprise (eerder Duet AI for Workspace Enterprise) kunnen gebruiken via hun zakelijke Google Workspace-account met gegevensbeveiliging op bedrijfsniveau.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!