Wouter Hoeffnagel - 23 februari 2024

Stable Diffusion 3 beschikbaar in bèta

Stability kondigt Stable Diffusion 3 aan. Het biedt onder meer betere prestaties in multi-subject prompts en een verbeterde beeldkwaliteit en spelling.

Stable Diffusion 3 beschikbaar in bèta image

De modellen van Stable Diffusion 3 bevatten tussen de 800 miljoen en 8 miljard parameters. Het wil hiermee gebruikers meer opties bieden wat betreft schaalbaarheid en kwaliteit, zodat zij het model kunnen kiezen dat het beste aansluit op hun creatieve behoeften. Dit is onder meer van invloed op de hardwarevereisten.

Diffusion transformer-architectuur en flow matching

Stable Diffusion 3-model maakt gebruik van een ‘diffusion transformer’-architectuur en flow matching. Technische details hierover ontbreken. Stability meldt op korte termijn papers met technische details te delen.

Daarnaast meldt Stability extra maatregelen te hebben genomen om misbruik van Stable Diffusion 3 tegen te gaan. Het laat in het midden om welke maatregelen het precies gaat, maar stelt wel dat de definitieve versie naar verwachting aanvullende maatregelen zal omvatten ten opzichte van de bètaversie.

Wachtlijst voor gesloten bèta

De AI-beeldgenerator is als early preview beschikbaar in gesloten bèta. Hiervoor is een wachtlijst beschikbaar. Het is niet bekend wanneer Stable Diffusion 3 breder beschikbaar is.

http://stability.ai/stablediffusion3

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!