Wouter Hoeffnagel - 26 februari 2024

Twitch in Zuid-Korea beboet wegens afschalen beeldkwaliteit

Twitch krijgt in Zuid-Korea een boete van omgerekend zo'n 300.000 euro opgelegd door de telecomwaakhond KCC wegens het afschalen van zijn beeldkwaliteit. Met het oog op de netwerkkosten in het land verlaagde Twitch de bronkwaliteit in 2022 naar 720p. Dit is volgens de toezichthouder echter in strijd met Zuid-Koreaanse telecomwetgeving.

Twitch in Zuid-Korea beboet wegens afschalen beeldkwaliteit image

Dit meldt Yonhap. De Zuid-Koreaanse wet schrijft voor dat partijen dienstverlening richting gebruikers alleen mogen verminderen of stopzetten indien zij kunnen aantonen dat dit noodzakelijk is om financieel te kunnen overleven. KCC meldt Twitch om dit bewijs te hebben gevraagd, maar het streamingbedrijf weigert dit te overhandigen. Het wijst daarop op 'contractuele verplichtingen tot geheimhouding'.

De Zuid-Koreaanse waakhond neemt hiermee geen genoegen en legt Twitch een boete op van 435 miljoen won, omgerekend zo'n 300.000 euro. Daarnaast krijgt Twitch een tweede boete van zo'n 15 miljoen won (zo'n 10.000 euro) opgelegd wegens het ontbreken van een systeem dat de verspreiding van illegale content tegengaat.

Twitch vertrekt uit Zuid-Korea

Twitch staakt morgen overigens zijn activiteiten in Zuid-Korea; met het oog op de netwerkkosten in het land wil Twitch hier niet langer actief zijn. Het stelt dat de netwerkkosten in Zuid-Korea tien keer hoger zijn dan in andere landen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!