Witold Kepinski - 26 februari 2024

Broadcom: licentieportabiliteit VMware Cloud Foundation voor Google Cloud VMware Engine

Broadcom en Google Cloud hebben vandaag plannen aangekondigd om de licentieportabiliteit van VMware Cloud Foundation naar Google Cloud VMware Engine te ondersteunen. Klanten kunnen abonnementen kopen op de nieuwe VMware Cloud Foundation-software van Broadcom en deze abonnementen flexibel gebruiken in Google Cloud VMware Engine, evenals in hun eigen on-premise datacenters. Klanten behouden de rechten op het softwareabonnement bij de implementatie van VMware Cloud Foundation op Google Cloud VMware Engine en hebben de mogelijkheid om hun abonnement naar wens te verplaatsen tussen ondersteunde omgevingen.

Broadcom: licentieportabiliteit VMware Cloud Foundation voor Google Cloud VMware Engine image

VMware Cloud Foundation levert een private cloud-infrastructuur die alomtegenwoordig, flexibel en geïntegreerd is in cloud-eindpunten. VMware-klanten die VMware Cloud Foundation al hebben aangeschaft en ermee zijn begonnen, kunnen de resterende waarde van een bestaand abonnement overdragen naar Google Cloud VMware Engine. Bovendien kunnen klanten hun VMware Cloud Foundation- abonnement verplaatsen tussen on-prem en Google Cloud VMware Engine (en vice versa) naarmate hun behoeften en vereisten in de loop van de tijd evolueren. Naast het meenemen van hun eigen VMware Cloud Foundation- licenties naar Google Cloud VMware Engine, blijven klanten de mogelijkheid houden om een ​​volledig geïntegreerde Google Cloud VMware Engine-omgeving inclusief VMware Cloud Foundation- software rechtstreeks bij Google Cloud aan te schaffen.

“VMware by Broadcom voegt nieuwe niveaus van flexibiliteit, investeringsbescherming en lagere TCO toe voor VMware Cloud Foundation met ondersteuning voor licentieportabiliteit”, aldus Krish Prasad, algemeen directeur van de VMware Cloud Foundation- divisie bij Broadcom. “Door VMware Cloud Foundation op Google Cloud VMware Engine te draaien, profiteren klanten van een zeer efficiënt cloud-operationeel model dat de schaal en flexibiliteit van de publieke cloud biedt met de beveiliging en prestaties van de private cloud.”

“Als de eerste publieke cloudpartner die plannen aankondigt ter ondersteuning van de licentieportabiliteit van de VMware Cloud Foundation , blijft Google Cloud zich inzetten voor het verbeteren van de eenvoud en kosteneffectiviteit van de cloudmigratie- en digitale transformatie-initiatieven van onze klanten”, aldus Mark Lohmeyer, vice-president en algemeen directeur. manager, Compute en ML Infrastructure bij Google Cloud. “Via dit model kunnen onze klanten de unieke voordelen van Google Cloud VMware Engine realiseren, zoals uptime op clusterniveau van vier 9, diep geïntegreerde netwerken en een uniforme Google-ervaring, samen met het volledige portfolio van Google Cloud-services op het gebied van AI/ML, data analyse, beveiliging en meer.”

Met VMware Cloud Foundation op Google Cloud VMware Engine kunnen klanten:

  • Vereenvoudig de infrastructuur: migreer virtuele machines en productietaken naadloos naar Google Cloud en integreer diepgaand met de krachtige netwerkarchitectuur van Google.
  • Stroomlijn activiteiten: beheer cloudgebaseerde bronnen met dezelfde vertrouwde VMware-tools en -bronnen, terwijl u ook toegang krijgt tot native container-applicaties; en profiteer van een eenvoudige en uniforme Google Cloud-ervaring, met geïntegreerde IAM en snelle selfservice-voorziening.
  • Verbeter de economie: verhoog de capaciteit met lagere OPEX door de werklasten op te schalen naar Google Cloud Platform en alleen te betalen voor resources wanneer ze worden gebruikt, en verbeter de TCO door de uitgaven voor kapitaalapparatuur en installatiekosten te verlagen.
  • Ontgrendel inzichten: zet gegevens om in intelligente inzichten door gebruik te maken van Google Cloud-services met Google Cloud VMware Engine, zoals BigQuery-, AI- en Machine Learning (ML)-applicaties.
  • Verbeter de betrouwbaarheid en beveiliging: maak gebruik van toonaangevende beveiliging met VMware NSX en Google Cloud, inclusief high-speed privénetwerken en een speciaal clusterontwerp, en beschikbaarheid op bedrijfsniveau met een uptime van 99,99% en 100 Gbps speciale oost-west-connectiviteit.

Broadcom en Google Cloud verwachten dat de overdraagbaarheid van de VMware Cloud Foundation- licenties naar Google Cloud VMware Engine in het tweede kwartaal van kalenderjaar 2024 publiekelijk beschikbaar zal zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!