Witold Kepinski - 27 februari 2024

Atena Equity Partners verwerft meerderheidsbelang in Redshift Group

Atena Equity Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in de Redshift Group, specialist in cyberbeveiliging en informatietechnologie. De verwerving van een belang van 51% werd voltooid in samenwerking met Simon Church , een gerenommeerde professional op het gebied van cyberbeveiliging, terwijl het managementteam in bedrijf blijft en zich volledig inzet voor de groei ervan.

Atena Equity Partners verwerft meerderheidsbelang in Redshift Group image

De investering van Atena Equity Partners is erop gericht het enorme potentieel van Redshift te ontsluiten door zowel organische groei als strategische overnames te onderzoeken. De collectieve ambitie is om Redshift als koploper in Portugal te positioneren en de internationale expansie te versnellen.

Redshift rapporteerde in 2023 een omzet van ruim 12 miljoen euro , waarmee een dubbelcijferige groei werd gerealiseerd ten opzichte van het jaar ervoor. De 14 jaar oude informatietechnologiegroep is gespecialiseerd in cybersecurity-, cloud-, low-code- en informatiebeheeroplossingen en -diensten. Het heeft faciliteiten in de belangrijkste steden van Portugal, zoals Lissabon en Porto . Het zeer gespecialiseerde team van meer dan honderd medewerkers bedient meer dan 150 klanten wereldwijd, verspreid over de sectoren openbaar bestuur, bankwezen, industrie, gezondheidszorg, verzekeringen, telecommunicatie, transport en nutsvoorzieningen. De groep omvat Redshift Consulting, Redshift Solutions en Redshift Innovation, die allemaal samenwerken met toonaangevende wereldwijde softwarebedrijven om op maat gemaakte oplossingen te leveren die aan de behoeften van de klant voldoen.

João Manso, CEO, oprichter en aandeelhouder van Redshift, benadrukt: “De investering van Atena in Redshift erkent onze prestaties uit het verleden en bereidt de weg voor versnelde groei. Met Atena en Simon aan boord versterken we onze waardepropositie en concurrentiekracht, waarbij we gebruik maken van hun expertise en bronnen."

Miguel Lancastre, medeoprichter van Atena Equity Partners, onderstreept: "Redshift opereert in een aantrekkelijke en snelgroeiende sector met substantiële groeivooruitzichten. Door de teamexpertise van Redshift te combineren met de knowhow van Simon en de capaciteiten en middelen van Atena, zijn we klaar om haar expertise ten volle te benutten." Daarom zijn we bij Atena enthousiast over deze investering, het resultaat van maandenlange inspanningen van ons investerings- en operationele team."

Simon Church , mede-investeerder van Atena Equity Partners en cybersecurity-specialist, benadrukt: “Redshift biedt een opwindend ontwikkelingspotentieel, zowel binnen als buiten de Portugese markt, waarbij gebruik wordt gemaakt van hun hooggekwalificeerde team en onderscheidende oplossingen. Onze ambitie is om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen nieuwe hoogten te bereiken, zijn sterke punten te benutten en verdere waarde te leveren voor klanten, werknemers, partners en aandeelhouders."

Met meer dan 30 jaar ervaring in de informatietechnologiesector en al meer dan twintig jaar een focus op cybersecurity, fungeert Simon Church als voorzitter van Xalient en zal hij toetreden tot de raad van bestuur van Redshift. Hij is goed thuis in de Portugese en mondiale markten en was eerder CEO van Maxive Cyber ​​Security, een groep die door Sonae is afgestoten aan Thales, waartoe ook S21sec behoorde, de toonaangevende onafhankelijke cyberbeveiligingsspecialist in Portugal en Spanje . Simon bekleedde leidinggevende posities bij bedrijven als NTT Security, Vodafone, Optiv, Verisign en NetIQ, en was ook lid van de adviesraden van Glasswall en Persefoni.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!