Witold Kepinski - 27 februari 2024

Dell Technologies lanceert nieuwe reeks AI devices

Dell Technologies introduceert een nieuw portfolio van commerciële AI-laptops en mobiele workstations, ontworpen om de productiviteit van organisaties en werknemers het AI-tijdperk in te brengen. “Elk bedrijf dat concurrerend wil blijven, zal AI op de een of andere manier moeten implementeren, en AI-pc’s zullen daarin een centrale rol spelen”, zegt Sam Burd, president, Client Solutions Group bij Dell Technologies. “Van het draaien van complexe AI-workloads op workstations tot het dagelijkse gebruik van AI-gestuurde applicaties op laptops, de AI-pc zal een belangrijke investering zijn die zich uitbetaalt in productiviteit en die de weg vrijmaakt voor een slimmere, efficiëntere toekomst. Het voordeel van Dell is dat het al vanaf het begin meer AI-pc's in het hele commerciële portfolio aanbiedt, zodat klanten nu al kunnen beginnen met het future proof maken voor AI.”

Dell Technologies lanceert nieuwe reeks AI devices image

De met een neural processing unit (NPU) uitgeruste AI-pc zal van bijna 50 miljoen eenheden in 2024 groeien tot meer dan 167 miljoen in 2027, wat neerkomt op bijna 60% van alle pc-leveringen wereldwijd. De NPU voegt een AI-versneller toe die meer specifieke AI-taken op zich kan nemen, waardoor de CPU en GPU vrijkomen om andere dingen te doen. Dit zorgt voor een responsievere ervaring en verbetert de prestaties, beveiliging, batterijduur en productiviteit.

Dell zegt intelligente, beheerbare en veilige commerciële pc's te bieden. Met een nieuwe reeks Latitude-laptops en Precision mobiele workstations zal Dell klanten het breedste portfolio van commerciële AI-laptops en mobiele workstations bieden, van instapmodellen tot ultra-premium laptops en workstationopties. Commerciële pc's van Dell, aangedreven door Intel Core Ultra-processoren met Intel vPro, sturen AI-workloads aan en ontgrendelen nieuwe niveaus van productiviteit en efficiëntie. Werknemers kunnen nu bijvoorbeeld het volgende doen:

 • Efficiënter samenwerken. Door de voordelen van de NPU te combineren met de energiezuinigheid van Intel Core Ultra-processors voor het offloaden van functies als auto-framing, achtergrondvervaging en eye-tracking, krijgen werknemers tot 38% meer batterijlevensduur en kostbare werktijd tijdens een dag vol Zoom-gesprekken.
 • Sneller content creëren. Door AI-processorkracht te verdelen over de CPU, GPU en nu de NPU kunnen gebruikers meer dan vijf keer sneller generatieve AI-afbeeldingen maken met Stable Diffusion, een text-to-image-model.
 • Veiliger werken in een hybride werkomgeving. Meer ISV's zullen doorgaan met het bouwen van applicaties voor de AI-pc. Dell werkt bijvoorbeeld samen met CrowdStrike en Intel om beveiligingsfuncties via de NPU naar het apparaat te verplaatsen. Dat biedt een meer uitgebreide detectie van dreigingen, waardoor klanten snel kwaadaardige sites en beveiligingsproblemen kunnen detecteren, met verminderde latency in vergelijking met cloudgebaseerde oplossingen.
 • In de flow van het werk blijven. De nieuwe apparaten worden geleverd met Windows 11 en een speciale Copilot-toets om dingen gemakkelijker en sneller gedaan te krijgen – met één druk op de knop.

AI-gedreven, geautomatiseerde services
Voortbouwend op jarenlang marktleiderschap op het gebied van proactieve, voorspellende automatisering, deskundig advies en managed services helpen nieuwe Dell Services-mogelijkheden klanten om:

 • De uptime van hun pc te maximaliseren en de productiviteit met nieuwe zelfherstellende mogelijkheden te verbeteren via de ProSupport Suite voor pc's. Klanten die verbinding maken met de SupportAssist-technologie van Dell kunnen gebruikmaken van telemetrie en AI om pc-problemen op te lossen zonder menselijke tussenkomst. Hierdoor kan de IT-afdeling door Dell geschreven scripts activeren om autonoom fouten met een blauw scherm, thermische problemen en meer te corrigeren, over al hun pc’s heen.
 • De vernieuwing van alle pc’s op schema en binnen het budget te houden met de nieuwe managed services van Dell. Wanneer klanten nieuwe AI-apparaten nodig hebben, biedt Dell gedetailleerde planning, prognoses en supply chain-beheer voor een tijdige, gerichte uitrol van apparaten van meerdere leveranciers.
 • GenAI-investeringen te adopteren en maximaliseren met Digital Employee Experience Services voor Gen AI. Deze services voorzien werknemers van de tools en technologie die zijn afgestemd op hun diverse rollen.

Het product in de spotlight

 • Het nieuwe Latitude-portfolio van Dell omvat de Latitude 7350 Detachable (foto), 's werelds meest collaboratieve commerciële detachable, die professionals de vrijheid geeft om volledig gedockt aan het bureau of onderweg op tablet of laptop te werken. Hij beschikt over de beste user-facing 8MP HDR-camera in vergelijking met andere detachables voor beelden van hoge kwaliteit in uitdagende lichtomstandigheden. Het volledig vernieuwde portfolio omvat updates voor de 5000-, 7000- en 9000-serie, waaronder de Latitude 7350/7450 Ultralights, 's werelds lichtste 13,3-inch en 14-inch premium commerciële laptops.
 • De nieuwe mobiele en vaste Precision-workstations van Dell voldoen aan de prestatiebehoeften van veeleisende gebruikers en developers. Als wereldleider op het gebied van workstations biedt Precision de kracht om complexe AI-workloads veilig en kostenefficiënt op de pc uit te voeren. De Precision mobiele workstations zijn voorzien van NVIDIA RTX 500 en 1000 Ada Generation-laptop-GPU's, die de AI-mogelijkheden en betrouwbaarheid op enterprise-niveau leveren om overal te werken, terwijl de Precision 3280 Compact Form Factor (CFF) een nieuwe ruimtebesparende vormfactor is die werd gebouwd voor lichte AI-ontwikkeling en creatieve applicaties.
 • Het meest intelligente headsetportfolio van Dell in zijn klasse omvat vijf nieuwe headsets. De Dell Premier Wireless ANC Headset (WL7024) is voorzien van op AI gebaseerde microfoons met ruisonderdrukking die menselijke spraaksignalen onderscheiden van achtergrondgeluiden van zowel de gebruiker als zijn publiek, en het niveau van ruisonderdrukking aanpassen op basis van de omgeving. De geavanceerde slimme sensor voert op intelligente wijze taken uit zoals dempen/dempen opheffen en pauzeren/afspelen, zolang een van de oorschelpen wordt opgetild, terwijl intuïtieve aanraakbediening de audio-ervaring aanpast.

De circulaire economie versnellen
Als leider op het gebied van circulair ontwerp richt Dell zich op de volledige levenscyclus, van het verhogen van het gebruik van gerecycleerde materialen en mineralen in producten tot het eenvoudiger maken om apparaten te repareren en op verantwoorde wijze te recyclen.

 • De nieuwe Latitude-apparaten zijn 's werelds eerste commerciële pc’s met gerecycled kobalt in hun batterijen.
 • De Latitude 7350 Detachable is geïnspireerd op Concept Luna en is 's werelds meest onderhoudsvriendelijke commerciële detachable, heeft een onderhoudsvriendelijk display en is gemakkelijker te repareren zodat het gebruik ervan kan worden verlengd.
 • Naarmate organisaties hun apparaten vernieuwen om de AI-capaciteiten te optimaliseren, helpen de terugwinnings- en recyclingdiensten van Dell klanten om hun IT-apparatuur op de juiste manier buiten gebruik te stellen om e-waste uit stortplaatsen te houden, waardoor producten en materialen langer in omloop blijven.

Beschikbaarheid

 • De Latitude 7350 Detachable zal in Q2 beschikbaar zijn.
 • Precision 3280 CFF (Compact Form Factor) zal verkrijgbaar zijn vanaf 26 maart.
 • De mobiele workstations van het Precision-gamma zijn vanaf 12 maart beschikbaar.
 • De Dell Premier Wireless ANC Headset (WL7024) zal vanaf 29 maart in China verkrijgbaar zijn, en vanaf 14 april in de rest van de wereld.
 • ProSupport Suite voor pc's met zelfherstellende capaciteiten is eind april wereldwijd beschikbaar.
 • Digital Employee Experience Services voor GenAI zijn wereldwijd beschikbaar.
 • Managed Services voor het vernieuwen van apparaten zijn vanaf 15 maart beschikbaar in de VS en EMEA.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!