Witold Kepinski - 27 februari 2024

Lenovo draait stabiel derde kwartaal

Lenovo heeft de resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt, waaruit blijkt dat de groepsopbrengsten met 3% jaar-op-jaar zijn gestegen tot 15,7 miljard dollar en de winstgevendheid van de Groep verbetert voor de tweede keer op rij van kwartaal tot kwartaal.

Lenovo draait stabiel derde kwartaal image

De nettowinst bedroeg 357 miljoen dollar op basis van niet-Hong Kong Financial Reporting Standards, waarbij de nettowinstmarge van kwartaal tot kwartaal met 0,4% steeg tot 2,3%. De gediversifieerde groeimotoren van de Groep bleven sterke prestaties leveren, waarbij de opbrengsten uit niet-pc-activiteiten 42% van de Groepsomzet voor hun rekening namen, een stijging van 1,3 punten op jaarbasis.

De consistente verbeteringen van kwartaal tot kwartaal in de afgelopen kwartalen zijn te danken aan de veerkracht van de kernactiviteiten van de Groep en de bredere effectiviteit van de voortdurende transformatie. 

De SSG-activiteiten bereikten een belangrijke mijlpaal door de omzetdrempel van 2 miljard dollar te overschrijden, behaalden een recordhoge bedrijfswinst met een operationele marge van ruim 20% en groeiden de inkomsten uit beheerde diensten en project- en oplossingsdiensten jaar-op-jaar gedurende 11 kwartalen op rij. 

Het ISG-onderdeel realiseerde kwartaal-op-kwartaal een omzetgroei en bereikte een recordomzet van 1 miljard dollar voor zijn opslag-, software- en dienstenactiviteiten. Over het geheel genomen hervatte de IDG-activiteit de omzetgroei, presteerde beter dan de markt en realiseerde jaar-op-jaar een groei van de verzendingen voor pc's, en handhaafde haar toonaangevende winstgevendheid.

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!