Witold Kepinski - 28 februari 2024

CCVT en ThreatLabs versterken samen digitale veiligheid

Het Centrum voor Cybersecurity, Veiligheid en Technologie (CCVT) en ThreatLabs hebben aangekondigd dat ze partners zijn geworden in hun gezamenlijke missie om de digitale veiligheid en weerbaarheid van Nederlandse organisaties te versterken.

CCVT en ThreatLabs versterken samen digitale veiligheid image

Gezamenlijke missie voor digitale veiligheid Binnen het CCVT worden bedreigingen geanalyseerd, systemen onderzocht en risico's geïdentificeerd, allemaal vanuit het perspectief van potentiële aanvallers. 

De verkregen dreigingsinformatie wordt omgezet in praktisch toepasbare veiligheidsmaatregelen, met als ultieme missie het versterken van de nationale veiligheid. Proactieve aanpak Het partnerschap met ThreatLabs, gespecialiseerd in beveiligingsonderzoeken, penetratietesten en vulnerability assessments, versterkt de proactieve aanpak van het CCVT nog verder. 

Gezamenlijk zullen ze kwetsbaarheden in kaart brengen, bedreigingen tegengaan en praktische oplossingen bieden voor een nog veiligere digitale omgeving. 

“Door de handen ineen te slaan met ThreatLabs gaan we verder in het creëren van een veiligere digitale toekomst voor Nederlandse organisaties," zegt Sven Mik, Cybersecurity Expert bij het CCVT. “De portal van ThreatLabs is nu uitgebreid met onze credential leak monitoring service, waardoor bedrijven inzicht krijgen in de gelekte credentials van hun organisatie op het deep web, dark web, en meer." 

Door onze expertise en kennis te bundelen worden organisaties die werken aan hun weerbaarheid tegen dreigingen nog beter ondersteund, aldus Mik.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!