Redactie - 29 februari 2024

Nvidia-topman Jensen Huang ziet weinig toekomst voor coderen

Jensen Huang (foto), CEO van chipbedrijf Nvidia, denkt niet dat er toekomst zit in coderen. Volgens Huang is het beter om kunstmatige intelligentie (AI) dat te laten doen.

Nvidia-topman Jensen Huang ziet weinig toekomst voor coderen image

Dit stelt Huang op het World Government Summit in Dubai. Volgens de topman hebben tech-CEO’s al jaren de gewoonte om mensen aan te raden om te leren coderen, maar is dat niet langer nodig. AI zou, zelfs in zijn huidige staat, ervoor zorgen dat coderen niet langer een essentiële ‘skill’ is voor jonge werknemers.

'Iedereen ter wereld is nu een programmeur'

Jensen Huang is de CEO van Nvidia, een van ’s werelds grootste makers van AI-chips. Het zou hem dus wel uitkomen als de toekomst er uit ziet zoals hij ze beschrijft. "Het is onze job om computertechnologie te bouwen die niemand moet programmeren", vertelt Huang tijdens een keynote, "Iedereen ter wereld is nu een programmeur. Dat is het mirakel van AI."

Wel zullen bestaande en toekomstige werknemers moeten leren om met die AI te werken, via ‘upskilling’, zo zegt hij. In plaats van coderen stelt hij voor dat jongeren kennis opdoen van belangrijke sectoren waar AI een verschil kan maken, zoals biologie, onderwijs, landbouw en industrie.

In samenwerking met Data News

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!