Witold Kepinski - 29 februari 2024

Westcon-Comstor en Cisco sluiten AWS Marketplace overeenkomst

Westcon-Comstor, een wereldwijde technologieleverancier en gespecialiseerde distributeur, heeft een uitgebreide samenwerking met Cisco aangekondigd om AWS Marketplace-groeimogelijkheden voor kanaalpartners te creëren en de adoptie van Cisco's oplossingen te stimuleren.

Westcon-Comstor en Cisco sluiten AWS Marketplace overeenkomst image

De overeenkomst betekent dat Westcon-Comstor, dat via zijn Comstor-tak een relatie heeft met Cisco die al meer dan twintig jaar teruggaat, nu de cyberbeveiligings-, observatie- en netwerk- en samenwerkingsgerichte softwareproducten van Cisco privé kan vermelden in de AWS Marketplace.

Partners krijgen de mogelijkheid om eindgebruikersklanten te bedienen en te bedienen als onderdeel van een geïntegreerd, end-to-end verkoopproces binnen AWS Marketplace, waardoor ze kunnen profiteren van versnelde transactietijden, grotere dealgroottes, hogere winstpercentages en kortere verkoopcycli.

Cisco is een van de eerste softwareleveranciers die formeel is aangekondigd als deelnemer aan het AWS Marketplace-programma van Westcon-Comstor, na de ondertekening van de Designated Seller of Record (DSOR)-overeenkomst van de distributeur met AWS.

De overeenkomst met Cisco heeft betrekking op zowel de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) als de Azië-Pacific (APAC), met een initiële focus op geselecteerde landen in Europa, maar ook op Australië en Nieuw-Zeeland.

Het komt op het moment dat Comstor, 's werelds grootste exclusieve distributeur van Cisco, een wervingscampagne start om de groei van Cisco op het gebied van cyberbeveiliging te ondersteunen.

“We zijn verheugd om Cisco aan te kondigen als lanceringsleverancier voor ons AWS Marketplace-programma”, aldus David Grant, CEO van Westcon-Comstor . “Eindgebruikers willen steeds vaker aankopen doen in AWS Marketplace dankzij de flexibiliteit en vooraf gedefinieerde budgetten die het biedt, en we willen partners in staat stellen te verkopen waar hun klanten willen kopen. Door onze partners toegang te geven tot Cisco's uitzonderlijke technologieportfolio en hen uit te rusten met een vereenvoudigde en gestroomlijnde route voor het verhandelen van Cisco-producten op AWS Marketplace, creëren we een nieuw platform van waaruit we groei en schaalbaarheid in de hele waardeketen kunnen stimuleren.”

“Net nadat we zijn aangekondigd als AWS' Global ISV van het jaar, versnellen we onze samenwerking met Cisco-partners en -distributeurs. We zijn enthousiast over de kansen die Comstor ons biedt, en de mogelijkheid voor onze distributeurs om meer klanten te bedienen via de AWS-markt”, aldus Andrew Sage, Vice President Global Distribution en SMB Sales, Cisco.

Forrester ontdekte onlangs dat kanaalpartners die via AWS Marketplace verkopen tot 50% sneller deals kunnen sluiten, terwijl Canalys voorspelt dat de wereldwijde verkoop van software en diensten van externe leveranciers via cloudmarktplaatsen in 2025 45 miljard dollar zal bedragen, een CAGR van 84% meer dan vijf jaar geleden.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!