Witold Kepinski - 29 februari 2024

Capgemini haalt Unity Digital Twin Professional Services aan boord

Capgemini en Unity, een platform voor het creëren en laten groeien van real-time 3D (RT3D) content, hebben een uitbreiding aangekondigd van hun strategische alliantie, waardoor Capgemini op Unity's Digital Twin Professional Services-afdeling. Volgens de overeenkomst zal het Digital Twin Professional Services-team van Unity zich aansluiten bij Capgemini en een van de grootste pools van Unity-ondernemingsontwikkelaars ter wereld vormen.

Capgemini haalt Unity Digital Twin Professional Services aan boord image

De transactie zal de iteratie en implementatie van de marktleidende real-time 3D (RT3D) visualisatiesoftware voor de industriële toepassing van digital twins versnellen. Het zal eindgebruikers in staat stellen zich fysieke systemen voor te stellen, te begrijpen en ermee te communiceren – een belangrijke factor voor de intelligente industrie. De deal zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden afgerond.

Het Digital Twin Professional Services-team van Unity heeft de afgelopen vijf jaar met veel bedrijven samengewerkt om realtime 3D-oplossingen te ontwikkelen om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Nu steeds meer ondernemingen de fysieke en digitale wereld willen combineren, zijn klanten op zoek naar de mogelijkheden van RT3D-software in combinatie met expertise op het gebied van bedrijfstransformatie, ontwerp en engineering om waarde te realiseren uit de industriële toepassing van digitale tweelingen op schaal. De overeenkomst van vandaag zal het bereik en de schaal van Unity's software via Capgemini vergroten, waardoor meer organisaties de grenzen van deze technologie verder kunnen verleggen door de versnelling, adoptie en toepassing van RT3D om meeslepende ervaringen op te bouwen en te schalen.

“De real-time 3D-technologie van Unity is de ondubbelzinnige industriestandaard voor visualisatie op verschillende platforms en apparaten. Als zodanig is het een belangrijk onderdeel dat van invloed zal zijn op de waardeketen van intelligente producten – van R&D tot productie, bedrijfsvoering en diensten”, zegt William Rozé, CEO van Capgemini Engineering en lid van de Group Executive Board . “Dankzij deze nieuwe overeenkomst met Unity kan Capgemini de mogelijkheden van 3D-visualisatiesoftware inbedden in onze end-to-end bedrijfstransformatiediensten, om klanten te helpen de onmiddellijke en langere termijn voordelen van de intelligente industrie te realiseren.”

“Unity heeft een punt in haar groei bereikt waarop de kansen voor ons in de zakelijke markt groter zijn dan ons vermogen om snel genoeg op te schalen om aan de vraag van klanten te voldoen”, legt Jim Whitehurst, CEO van Unity, uit. “Met zijn schaal en breedte van diensten – van ontwerp en engineering tot bedrijfstransformatie en data-expertise, bevindt Capgemini zich in een goede positie om het volledige potentieel van Unity-technologie te ontketenen voor zakelijke klanten in verschillende sectoren met specifieke gebruiksscenario’s.”

Als onderdeel van deze overeenkomst is Capgemini van plan een reeks sectorspecifieke oplossingen, waar momenteel veel vraag naar is, op te schalen. Het op maat gemaakte aanbod zal naar verwachting met name relevant zijn voor de automobielsector, consumentenproducten en detailhandel, energie en nutsvoorzieningen, ruimtevaart en defensie, gezondheidszorg en biowetenschappen, en industriële producten/productie:

  • Simulatie: Een digitale representatie van een asset, faciliteit of product die zijn tegenhanger in de echte wereld emuleert door middel van geavanceerde modellering om realtime inzichten te bieden en toekomstige scenario's te simuleren.
  • Mens-machine-interfaces: interactieve ervaringen voor infotainment in voertuigen (IVI), meters (meterclusters) en extra schermen.
  • Meeslepende training: boeiende trainingservaringen in interactieve 3D of augmented of virtual reality (AR en VR) om een ​​betere kennisoverdracht en veiligere werkplekken mogelijk te maken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!