Wouter Hoeffnagel - 29 februari 2024

Zeven maatregelen die helpen de cyberweerbaarheid te versterken

De Dutch Cybersecurity Assembly (DCA), een samenwerkingsverband van uiteenlopende publieke en private organisaties en instanties, introduceert de DCA ‘SECURE7'. DCA SECURE7 biedt een set van zeven basale maatregelen, ontworpen om bedrijven en IT-aanbieders te ondersteunen bij het verbeteren van hun cyberweerbaarheid en digitale veiligheid in Nederland verder te verhogen. Diverse partijen zijn betrokken bij de ontwikkeling, waaronder Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders.

Zeven maatregelen die helpen de cyberweerbaarheid te versterken image

Met het SECURE7-programma en de bijbehorende logo's en beeldmerken beschikbaar op de Dutch Cybersecurity Assembly website kunnen bedrijven en IT-aanbieders hun commitment aan digitale veiligheid uitdragen naar gebruikers, klanten, partners en leveranciers. Dit initiatief beoogt landelijke aandacht voor het belang van verhoogde digitale veiligheid en biedt een uniforme methode om de inzet van bedrijven op dit vlak zichtbaar te maken.

Praktische handvatten

De SECURE7 richt zich op het geven van praktische handvatten voor organisaties om een basisniveau van cyberweerbaarheid te bereiken.

De SECURE7-maatregelen zijn:

  1. Inventariseer kwetsbaarheden
  2. Voorkom virussen en malware
  3. Herstel je bedrijfsvoering
  4. Kies veilige instellingen
  5. Voer updates uit
  6. Beperk toegang
  7. Training en educatie

“Door de implementatie van SECURE7 dragen we bij aan een gestandaardiseerde aanpak en zichtbaarheid van digitale veiligheidsmaatregelen, ondersteund door een breed spectrum aan experts en instanties binnen de Nederlandse cybersecuritysector," aldus de initiatiefnemers Hans ten Hove, VP Continental Europe bij Datto/Kaseya en Witold Kepinski, Director Content Dutch IT Media.

De ontwikkeling van SECURE7 is het resultaat van de inspanningen van diverse organisaties, waaronder Cyberveilig Nederland, NLdigital, het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure (DIVD), Digital Trust Center (DTC), Dutch Cloud Community (DCC), Datto, TSH, Futureproof Group, Hallo, Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!