Wouter Hoeffnagel - 03 maart 2024

Investeringsfonds helpt Nederlandse softwareondernemers op weg

Pieterjan Bouten, medeoprichter van Sales Enablement Platform Showpad, lanceert Entourage. Deze start-up studio en early stage investeringsfonds moet de volgende generatie softwarebedrijven helpen bouwen en financieren. Entourage heeft ruim 25 miljoen euro opgehaald bij een diverse softwareondernemers en family offices.

Investeringsfonds helpt Nederlandse softwareondernemers op weg image

Entourage wil de volgende generatie softwarebedrijven bouwen en financieren. Ze richten zich daarbij op producten en diensten die ondernemingen helpen in het realiseren van hun groei en digitale transformatie. Als investeerder richt Entourage zich op de beginfase, van “seed rounds” tot Series A. “De meeste durfkapitalisten in Europa hebben weinig tot geen hands-on ervaring met het opstarten van een bedrijf", aldus Bouten. “De absolute kracht van Entourage is dat het geleid wordt door ervaren ondernemers die zelf doorleefd hebben wat het is om een onderneming uit de grond te stampen en uit te bouwen tot een wereldbedrijf. We merken dat dit resoneert in de markt en het maakt ons uniek."

Bouten is naast medeoprichter en voormalig CEO van Showpad ook angel-investeerder in meer dan 30 start-ups zoals Silverfin, Spendesk, Byteflies en Deselect. Naast Bouten staan Maarten Mortier (Henchman, Robovision, Showpad) en Evert Beeckman (Showpad) aan het roer bij Entourage, en zijn respectievelijk verantwoordelijk voor Entourage Studio en Entourage Capital.

Diverse Belgische softwareondernemers betrokken

Diverse bekende Belgische softwareondernemers zijn ingestapt in het
fonds. Het gaat onder meer om Louis Jonckheere & Peter Minne
(Showpad), Stijn Christiaans (Collibra), Jan Hollez en Zhong XU
(Deliverect), Joris Van Der Gucht & Tim Vandecasteele (Silverfin),
Matthias Geeroms (Lighthouse), Ewout Meyns & Mattias Putman (Piesync
overgenomen door Hubspot), Gregory Blondeau (Proxyclick overgenomen
door Toma Bravo), Jeremy Le Van (Sunrise overgenomen door Microsoft),
Jeroen De Wit (Teamleader), Michiel Bearelle (Officient overgenomen door
Exact), en Piet Maes (Sofico).

"We streven ernaar om de bouwers en investeerders te zijn waarvan we droomden om ze aan onze zijde te hebben tijdens het starten en opschalen van onze eigen bedrijven", zegt Bouten. "Ons doel is om hyper ambitieuze oprichters te ondersteunen bij het creëren van succesvolle en impactvolle bedrijven, waarbij we hen helpen betere beslissingen te nemen en de tijdlijn te verkorten om de volgende belangrijke mijlpaal te bereiken."

Pieterjan Bouten: "Het Europese tech ecosysteem zit in een interessante fase. Er zijn heel wat softwareondernemers die grote bedrijven hebben uitgebouwd en klaar zijn om de volgende generatie oprichters te ondersteunen. Hierdoor kunnen zij succesvoller worden dan de vorige generatie. De pay-it-forward-cultuur, zoals die al tientallen jaren bestaat in de VS, begint ook in Europa tastbaarder te worden. Met Entourage willen we daar een belangrijke rol in spelen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!