Witold Kepinski - 04 maart 2024

Stack Overflow en Google Cloud werken nauwer samen

Prosus-bedrijf Stack Overflow, het online kennisplatform voor computerprogrammeurs, heeft een strategisch partnerschap gesloten met Google Cloud om nieuwe generatieve AI-mogelijkheden te bieden aan ontwikkelaars via het Stack Overflow-platform, Google Cloud Console en Gemini for Google Cloud.

Stack Overflow en Google Cloud werken nauwer samen image

Door het partnerschap maakt Stack Overflow de nieuwste AI-technologie van Google Cloud beschikbaar, terwijl Google Cloud de kennis van Stack Overflow opneemt in zijn AI. Stack Overflow heeft op zijn platform meer dan 59 miljoen vragen en antwoorden beschikbaar waaruit ontwikkelaars kunnen putten en legt de nadruk op bewezen en accurate gegevens.

Gemini for Google Cloud gaat ontwikkelaars voorzien van suggesties, ‘code’ en antwoorden uit de Stack Overflow database via de nieuwe OverflowAPI. Google wordt de eerste klant van dit nieuwe aanbod van Stack voor API-partnerschappen voor AI-bedrijven.

Prashanth Chandrasekar, CEO van Stack Overflow: "Deze samenwerking onderstreept onze gezamenlijke inzet om, zonder concessies aan nauwkeurigheid, de creativiteit van ontwikkelaars te benutten en productiviteit te bevorderen, en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van maatschappelijk verantwoorde AI. Door de krachten van onze twee bedrijven te bundelen, kunnen we innovatie in verschillende sectoren versnellen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!