Witold Kepinski - 04 maart 2024

Microsoft stuurt meer uitnodigingen om naar Windows 11 over te stappen

Vanaf de beveiligingsupdate van april 2024 zien Microsoft Windows gebruikers die werken op niet-beheerde zakelijke apparaten met clouddomeinen en domeinen uitnodigingsberichten over gratis upgrades naar Windows 11. "Dat maakt deel uit van onze missie om uw organisatie te beschermen en productief te houden", aldus Microsoft.

Microsoft stuurt meer uitnodigingen om naar Windows 11 over te stappen image

"De uitnodiging om te upgraden naar Windows 11 verschijnt na het inloggen en meestal na een herstart. Het wordt alleen weergegeven op Windows 10 Pro- en Pro Workstation-apparaten die in aanmerking komen voor Windows 11 en niet worden beheerd door IT-afdelingen. Zodra daarom wordt gevraagd, kunnen gebruikers ervoor kiezen om Windows 11, versie 23H2 te krijgen of om in Windows 10 te blijven. Uiteraard raden we Windows 11 aan!" zo meldt Microsoft.

Zoals bij elke update hebben gebruikers de mogelijkheid om te plannen wanneer de Windows 11-upgrade moet beginnen. Zo kunnen ze hun pc zonder onderbrekingen blijven gebruiken.

Beheerde apparaten verplaatsen naar Windows 11

"Als u apparaten voor uw organisatie beheert, zijn er vandaag de dag veel manieren om te upgraden naar Windows 11 . Met Windows Autopatch binnen Intune is de overstap naar Windows 11 nog nooit zo eenvoudig geweest. Schrijf apparaten eenvoudig in bij Autopatch en configureer ze om over te stappen naar Windows 11, versie 23H2. Zie de Windows Autopatch-implementatiehandleiding voor instructies. Nog steeds niet zeker? Bekijk het nieuwste en beste van Wat is er nieuw voor IT-professionals in Windows 11, versie 23H2", zo meldt Microsoft.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!