Wouter Hoeffnagel - 06 maart 2024

Nieuwe ontwerptool van Vertiv vereenvoudigt plannen van datacenters

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert een nieuwe tool voor de configuratie van prefab modulaire (PFM) datacenters. Het webgebaseerde Vertiv Modular Designer Lite stroomlijnt het ontwerpproces van Vertiv SmartMod en Vertiv SmartMod Max oplossingen.

Nieuwe ontwerptool van Vertiv vereenvoudigt plannen van datacenters image

De Vertiv Modular Designer Lite ondersteunt de vroege planning en stelt een oplossing voor op basis van de input van de klant. Ook zonder enige technische achtergrond kunnen gebruikers met de tool all-in-one datacenters tot 200kW ontwerpen. Gebruikers kunnen kiezen uit een reeks optionele configuraties waarmee ze in slechts enkele minuten modulaire datacenters kunnen ontwerpen. Een account of registratie is niet nodig.

Viktor Petik, vice president Integrated Modular Solutions bij Vertiv: "Met de Vertiv Modular Designer Lite zijn gebruikers in staat om zonder enige moeite hun eigen datacenters te ontwerpen die precies zijn afgestemd op hun behoeften. Met zijn intuïtieve interface en uitgebreide functies is deze tool een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van vroegtijdige planning van modulair datacenterontwerp."

Optimale maatwerk- en redundantieplanning

Datacenters die met de app worden ontworpen zijn afgestemd op de specifieke behoeften en geografische locatie van elke gebruiker. De app maakt een optimale maatwerk- en redundantieplanning op basis van gegevens van de locatie, benodigde koelapparatuur op basis van weerdata, IT-gerelateerde fiscale regels, rackspecificaties, eisen met betrekking tot batterijen, back-up overwegingen voor batterijen en elektrische topologievoorkeuren.

Met ondersteuning voor 2D- en 3D-visualisaties kunnen gebruikers configuraties opslaan voor toekomstig gebruik en snelle aanpassingen, toegang krijgen tot essentiële technische documentatie en tijdens het hele proces rechtstreeks communiceren met Vertiv-experts. Deze experts kunnen gebruikers helpen om het initiële ontwerp te verbeteren met een interne, meer geavanceerde versie van de Vertiv Modular Designer. Deze versie biedt extra functies om de omgeving te optimaliseren op basis van de locatieomstandigheden, verwachte prestaties of gewenste beveiligingsniveaus.

Tijd en kosten besparen

"Ik heb deze online tool zelf gebruikt tijdens gesprekken met klanten, waarbij ik effectief verschillende ontwerpmogelijkheden heb bekeken en gepresenteerd," zegt Siniša Stojanoski, DCCS BU, X86 specialist, SEE van Dell Technologies. "De intuïtieve interface en robuuste functies bieden een gestroomlijnde oplossing voor het ontwerpen van modulaire datacenters. Hierdoor kunnen klanten hun configuraties effectief visualiseren en weloverwogen beslissingen nemen, waardoor ze tijd en kosten besparen."

De Vertiv Modular Designer Lite is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!