Witold Kepinski - 07 maart 2024

Cloudflare neemt Nefeli Networks over

Cloudflare introduceert Magic Cloud Networking, een eenvoudige, schaalbare en veilige manier voor bedrijven om hun publieke cloudomgevingen te verbinden en te beveiligen. Daarvoor heeft Cloudflare de technologie van Nefeli Networks overgenomen, een multicloud networking (MCN) startup die zich richt op het reduceren van de complexiteit van IT- en DevOps-teams door het leveren van een uniforme netwerkmanagementlaag voor cloudimplementaties.

Cloudflare neemt Nefeli Networks over image

Door de technologie van Nefeli te integreren met Cloudflare's connectivity cloud, combineert het bedrijf nu orkestratie van cloudnetwerken met de schaalgrootte van een wereldwijde netwerkinfrastructuur in een verenigd platform. Cloudflare kan hiermee bedrijven helpen elke private of publieke cloudomgeving naadloos te ontdekken, te verbinden en te beschermen, terwijl het tevens de lock-in van een publieke cloud helpt te voorkomen.

Multi-cloudnetwerk
Veel bedrijven vertrouwen tegenwoordig op de een of andere manier op grote publieke cloudproviders en deze organisaties moeten handmatig cloudplatforms configureren en beheren om alle virtual private clouds (VPC) met elkaar te verbinden. Een multi-cloudnetwerk biedt bedrijven de mogelijkheid om meerdere cloudomgevingen te gebruiken en toch eenvoudig het connectiviteits- en beveiligingsbeleid te implementeren en te beheren. De technologie van Nefeli automatiseert en vereenvoudigt dit proces door één interface te creëren waarmee beheerteams eenvoudiger wijzigingen aan netwerkcomponenten kunnen implementeren en beheren.

Overname Nefeli Networks
Nefeli's samenwerking met Cloudflare begon tijdens het Workers Launchpad programma, waarin het Nefeli-team onderzocht hoe de technologieën konden worden opgeschaald om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Cloudflare heeft vervolgens het team en de technologie van Nefeli overgenomen om de ontwikkeling en lancering van Magic Cloud Networking te versnellen. Cloudflare integreert deze technologie in het uitgebreide SASE-platform Cloudflare One, om klanten een uniforme beheerervaring te bieden voor hun gehele bedrijfsnetwerk, inclusief cloud- en on-premise implementaties.
Door Magic Cloud Networking aan te bieden als onderdeel van een uniform platform, naast Secure Access Service Edge (SASE) en Web Application & API Protection (WAAP) mogelijkheden, is Cloudflare momenteel de enige leverancier met een uitgebreid zero trust portfolio, robuuste netwerkconnectiviteit dankzij haar wereldwijde aanwezigheid en backbone, en applicatie- en netwerkbeveiliging voor publieke bronnen. Cloudflare's platform verbindt en beschermt niet alleen de interne, private systemen van klanten, maar ook hun externe, publieke systemen.

Transformeren netwerkarchitectuur

Magic Cloud Networking gaat klanten in staat stellen gebruik te maken van Cloudflare's wereldwijde netwerk, het grootste en meest verbonden netwerk in de SASE-markt, dat ruim 310 steden in meer dan 120 landen omvat en verbonden is met zo'n 13.000 netwerken wereldwijd. Met de toevoeging van Magic Cloud Networking stelt Cloudflare klanten in staat om hun cloudnetwerkinfrastructuur eenvoudig te ontdekken, te visualiseren, te verbinden en te beveiligen. Hiermee biedt Cloudflare een 'one-stop-shop' voor klanten die hun netwerkarchitectuur willen transformeren.

"Wij geloven dat het volledige potentieel van de cloud pas echt zal worden ontsloten wanneer klanten gemakkelijk de beste functies van elke public cloud provider kunnen combineren", zegt Matthew Prince, CEO en medeoprichter bij Cloudflare. "Door het team en de mogelijkheden van Nefeli toe te voegen aan Cloudflare's connectiviteitscloud kunnen we onze intrede in de markt voor multi-cloudnetwerken versnellen. Dit biedt onze klanten de mogelijkheid om de kosten van het beheer van meerdere cloudproviders te verlagen en meer controle, zichtbaarheid, flexibiliteit en veerkracht te krijgen om het maximale uit hun cloudomgevingen te halen."

"Bij Nefeli hebben we ervoor gezorgd dat bedrijven het maximale uit de cloud kunnen halen, zonder te worden beperkt door kunstmatige grenzen binnen of tussen een bepaald cloudplatform", zegt Eugenia Corrales, CEO van Nefeli. "Door Nefeli's multi-cloud netwerkmogelijkheden naadloos te integreren in Cloudflare's robuuste platform, kunnen bedrijven nu eenvoudig hun cloudinfrastructuur verbinden en beheren met ingebouwde beveiliging en schaalbare prestaties."

"Sinds het ontstaan van internet is complexiteit een van de grootste obstakels voor innovatie", zegt Dr. Scott Shenker, medeoprichter en voorzitter van Nefeli. "Daarom ben ik erg blij met dit volgende hoofdstuk voor Nefeli's getalenteerde team, het samenbrengen van eenvoud en schaalbaarheid om een revolutie teweeg te brengen in multi-cloudnetwerken."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!