Witold Kepinski - 08 maart 2024

Zoom AI Companion nu ook in het Nederlands

Zoom heeft de taalondersteuning van AI Companion uitgebreid en nieuwe functionaliteit toegevoegd om meertalige teams te helpen effectiever samen te werken en te communiceren via het Zoom-platform. AI Companion, de generatieve AI-assistent van Zoom die zonder extra kosten beschikbaar is voor betalende gebruikers, ondersteunt nu 9 talen voor Team Chat. Voor Meetings breidt AI Companion de ondersteuning uit naar 36 talen (in preview-modus), waaronder Nederlands. Bovendien is automatische detectie van ondersteunde talen toegevoegd voor samenvattingen van de vergadering (Meeting Summary).

Zoom AI Companion nu ook in het Nederlands image

Sinds AI Companion werd gelanceerd in september 2023, hebben meer dan 510.000 Zoom-accounts de AI-assistent ingeschakeld en dat heeft geresulteerd in ruim 7,2 miljoen meeting-samenvattingen.

"Teams die wereldwijd samenwerken, hebben AI-toepassingen nodig die in meer talen werken. Als je AI inzet om samenwerking en productiviteit te versterken, dan is het absoluut noodzakelijk dat deze AI de verschillende talen ondersteunt die jouw teams gebruiken”, zegt Mahesh Ram, hoofd AI bij Zoom. "Voor ons bij Zoom was dat een no-brainer. Effectievere verbinding en samenwerking voor teams over de hele wereld – dat is waar wij voor staan."

Samenwerking en productiviteit verder verbeteren voor wereldwijde teams
Veel moderne bedrijven zijn tegenwoordig wereldwijd actief en dan is het essentieel dat inclusieve technologie die mondiale footprint ondersteunt. Dankzij Zoom AI Companion en de uitbreiding van het aantal ondersteunde talen op het platform, kunnen meertalige en wereldwijd opererende teams makkelijker verbinding maken en samenwerken.

Team Chat

Team Chat helpt collega's om asynchroon verbinding te maken en stroomlijnt werkplekcommunicatie op het Zoom-platform. AI Companion ondersteunt nu 9 talen in Team Chat: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees en Japans. Gebruikers kunnen in hun voorkeurstaal communiceren en AI Companion gebruiken om chats te schrijven en chatberichten samen te vatten. Meer talen worden in de komende weken toegevoegd.

Meetings

De taalondersteuning is uitgebreid naar 36 talen (in preview-modus), inclusief Nederlands, zowel voor meeting-samenvattingen als in-meeting vragen aan AI Companion. Dit helpt wereldwijde teams om samenwerking en communicatie te verbeteren en stroomlijnen.

Daarnaast kan AI Companion automatisch detecteren wanneer tijdens een vergadering ondersteunde talen worden gesproken. De AI-assistent kan dan ook een samenvatting genereren in de ondersteunde taal die het meest werd gedetecteerd tijdens de vergadering. Meertalige gebruikers hoeven er vooraf niet langer aan te denken om de ‘hoofdtaal’ van de vergadering in te stellen om een complete samenvatting te krijgen.

AI Companion is zonder extra kosten beschikbaar voor betaalde Zoom-gebruikersaccounts die daarvoor in aanmerking komen (afhankelijk van geografische regio en branche). Ga voor meer informatie over Zoom AI Companion naar de website van Zoom.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!