Witold Kepinski - 11 maart 2024

Eye Security ontvangt miljoenen investering

Security specialist Eye Security uit Den Haag heeft 36 miljoen euro ontvangen in een Series B-financieringsronde, geleid door het Amerikaanse J.P. Morgan Growth Equity Partners en met deelname van bestaande investeerders als Bessemer Venture Partners en TIN Capital. De financieringsronde betekent een nieuwe stap in de missie van Eye Security om bedrijven in heel Europa te beschermen.

Eye Security ontvangt miljoenen investering image

Eye Security, opgericht door experts uit de Nederlandse inlichtingendiensten en beveiligingsdiensten, heeft als doel om 24/7-bescherming, incident response en cyberverzekeringen op enterprise-niveau beschikbaar te maken voor bedrijven van elke omvang. Met deze innovatieve aanpak maakte Eye Security een snelle groei door: het bedrijf telt inmiddels meer dan honderd werknemers in drie landen. Honderden klanten in branches als automotive, productie, gezondheidszorg, financiële dienstverlening en IT vertrouwen op Eye Security.

De Nederlandse securitymarkt is nu al 2 miljard euro waard en groeit naar verwachting tot 2029 met zo’n 8,6% naar 3 miljard dollar. Maar veel daarvan richt zich op grote enterprises, waardoor een breed spectrum aan andere bedrijven kwetsbaar blijven voor cyberaanvallen. Dat terwijl 50% van alle cyberaanvallen en 60% van de gehackte bedrijven binnen zes maanden failliet gaat.

“Onze reis begon met een visie om de groeiende cyberrisico’s die bedrijven dagelijks tegenkomen aan te pakken”, vertelt Job Kuijpers, CEO van Eye Security. “We zetten die missie voort binnen Europa, waarmee we onze klanten en strategische partners de geruststelling bieden die gepaard gaat met de wetenschap dat ze samenwerken met een expert op het gebied van cybersecurity en -verzekeringen.”

Met de opgehaalde investeringen wil Eye Security zijn aanwezigheid in bestaande markten – zoals Nederland, Duitsland en België – versterken, maar in 2024 ook uitbreiden naar andere Europese landen. Daarmee zet Eye Security zich verder in op het leveren van hoogwaardige, door mensen geleide cybersecurity-oplossingen, die het vertrouwen en de waardering van de huidige klanten hebben verdiend.

“Eye Security biedt bedrijven toegang tot geavanceerde cybersecurity en verzekeringsdekkingen tegen een betaalbare prijs, en speelt hiermee in op een essentiële behoefte. Bedrijven buiten de grootzakelijke markt worden onevenredig vaak getroffen en beschikken vaak niet over de benodigde middelen voor incidentrespons.”, voegt Topher Dawe, Managing Partner bij J.P. Morgan Growth Equity Partners, toe. “Met het oog op de aankomende NIS2 in de Europese Unie en een doorlopend tekort aan cybersecuritytalent, is Eye Security in onze ogen goed gepositioneerd om dit gat te helpen dichten. Wij zijn verheugd om samen te werken met Eye en de missie van het bedrijf te ondersteunen.”

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!