Witold Kepinski - 11 maart 2024

IBM lanceert Mainframe Skills Council met SHARE

IBM introduceert de Mainframe Skills Council tijdens de SHARE-conferentie in Orlando, om een ​​forum te bieden waar mondiale organisaties een bekwaam, divers, duurzaam personeelsbestand voor het mainframeplatform.

IBM lanceert Mainframe Skills Council met SHARE image

aast IBM bestaat de raad uit organisaties uit IBM-klanten, IBM-partners, de academische wereld, gebruikersgroepen, non-profitorganisaties en open gemeenschappen die zullen samenwerken om oplossingen voor de ontwikkeling van mainframevaardigheden te implementeren. De eerste leden zijn onder meer het Academic Mainframe Consortium, Albany State University, Broadcom, DNB Bank, HOGENT, M&T Bank, Northern Illinois University, Rocket Software, SHARE en 21CS.

"Als SHARE Premier Education and Technology Platform Provider in 2024 is IBM goed gepositioneerd om de huidige uitdagingen op het gebied van technologische vaardigheden aan te pakken, iets waar elke organisatie mee worstelt nu nieuwe innovatie wordt onthuld", aldus Meredith Stowell , Vice President van IBM Z Ecosystem. "De mainframegemeenschap heeft gewerkt aan het dichten van de kloof in de vaardigheden van de mainframegeneratie en we hebben substantiële vooruitgang gezien. De Mainframe Skills Council vertegenwoordigt een geweldige kans om voort te bouwen op deze ontwikkelingen en de gemeenschap aan te wakkeren om ervaringen te delen en oplossingen voor mainframetalent te creëren die kunnen groeien met het perron."

Nieuw onderzoek bevestigt de inspanningen van de industrie om de vaardigheden op het gebied van mainframes te vergroten

Terwijl hedendaagse bedrijven zich aanpassen aan economische verschuivingen in de markt en nieuwe technologische ontwikkelingen, zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van het succes van elke organisatie. Volgens een IBM Transformation Index: State of Cloud-enquête uit 2022 heeft 56 procent van de ondervraagde bedrijven een hybride cloud-operationeel model omarmd . IBM Z biedt, als belangrijk onderdeel van de hybride cloudomgevingen van veel klanten, een veerkrachtig en flexibel IT-platform om de digitale transformaties van klanten te helpen stimuleren. Mainframevaardigheden zullen bijzonder cruciaal zijn voor het succes van veel bedrijven als ze AI implementeren, hun applicaties moderniseren en zich richten op digitale transformatie.

Nieuw onderzoek van The Futurum Group, 2024 Global Mainframe Skills Report: Insights from Industry and Educational Experts, in opdracht van IBM, Broadcom en 21CS laat een aanhoudende vraag naar mainframetalent zien, evenals vooruitgang bij de groei van het mainframepersoneel terwijl de mainframegemeenschap samenwerkt om vaardigheden opbouwen .

Het onderzoek bracht een generatiekloof op het gebied van mainframevaardigheden aan het licht met een instroom van talent uit de beginperiode, terwijl de aandacht werd gevestigd op de bestaande vraag naar ervaren mainframeprofessionals: 79 procent van de respondenten recruteert voor mainframefuncties in het midden van de carrière en 51 procent recruteert voor posities op instapniveau. In 2023 huurde 32 procent van de mainframewerkgevers die op het wereldwijde onderzoek reageerden 11 tot 20 mainframegerelateerde functies in, terwijl 35 procent meer dan 20 mainframefuncties aannam. Bovendien zei 91 procent van de werkgeversrespondenten dat ze van plan zijn om de komende 1 à 2 jaar talent aan te nemen voor nieuwe mainframeposities, waarbij ze investeren in hun mainframe-IT-teams en deze laten groeien.

De resultaten van het onderzoek onderstreepten ook de grotere mogelijkheden voor werkzoekenden op mainframes om hun vaardigheden te leren en te vergroten, ongeacht waar ze zich in hun loopbaan bevinden. 75 procent van de ondervraagde universiteitsleiders geeft aan dat hun instelling cursuscurricula aanbiedt voor studenten om mainframevaardigheden te leren en 83 procent van de Respondenten van studenten geven aan dat zij via hun universiteit mainframevaardigheden leren.

Bedrijven profiteren ook van de gemeenschapsmiddelen die op de markt beschikbaar zijn om mainframetalent te vinden, op te leiden en te ontwikkelen. Zestig procent van de ondervraagde mainframe-werkgevers meldt dat zij vertrouwen op niet-traditionele vaardigheden als een mainframe-aanwervings- of rekruteringsstrategie, zoals het samenwerken met leveranciers uit de industrie aan bootcamp-, training- of stageprogramma's. En werkgevers op mainframes die middelen in het platform investeren, gaven aan dat ze minder moeite hebben met het vinden van vaardigheden. 71 procent van de bedrijven, die ten minste 10 miljoen dollar in hun mainframe-omgeving investeren, zegt dat ze hun wervingsdoelen voor de functies van mainframesysteembeheerder in voldoende of volledig hebben bereikt. 2023.

Om de groei in de mainframe-industrie te helpen stimuleren en de toegang tot vaardigheden te verbeteren, werken IBM en vele andere leveranciers uit de industrie samen met universiteiten, mainframe-werkgevers, online leerplatforms, opleidingsaanbieders en arbeidskrachten, evenals met gemeenschapsorganisaties om extra leermogelijkheden te bieden om klanten te helpen ondersteunen hun mainframeplatform met een levendige technische gemeenschap.

Mainframe Skills Council om mainframetalent te inspireren, verbinden, trainen en laten groeien

"Er is een aanzienlijke en groeiende vraag naar vaardigheidstrainingen, leerlingplaatsen en netwerkmogelijkheden in de technische ruimte", zegt Kate Holterhoff, een senior analist bij RedMonk die gespecialiseerd is in het bijscholen van IT en ontwikkelaars. "IBM's Mainframe Skills Council breidt het scala aan opties uit voor individuen die zich willen omscholen naar een carrière als mainframeprofessional."

Naast dat IBM trainingen, door de industrie erkende digitale badges , ondersteuning van de academische gemeenschap en niet-traditionele trajectprogramma's aanbiedt, biedt de bredere IBM Z-wereldwijde gemeenschap van universiteiten, klanten, gebruikersgroepen en partners ook oplossingen en inzichten op het gebied van mainframevaardigheden. De Mainframe Skills Council brengt organisaties samen om ervaringen te delen en gezamenlijk oplossingen te implementeren om een ​​sterk mondiaal personeelsbestand voor het mainframeplatform op te bouwen. De raad zal bestaan ​​uit werkgroepen die zich richten op loopbaanbewustzijn, competentiekaders, leertrajecten en professionele ontwikkeling. Doelstellingen van de Raad zijn onder meer:

  • Breng een levendige pool van mainframe-talenten onder de aandacht
  • Afstemmen op gemeenschappelijke competentiekaders voor de sector
  • Deel ideeën en praktijken om de professionele ontwikkeling te verbeteren
  • Deel onderwijs, trainingstools en gerelateerde bronnen om de algehele mainframe-loopbaanervaring voor professionals en leiders te optimaliseren
  • Vergroot de adoptie door werkgevers van beproefde vaardigheidsinitiatieven en -praktijken op het mainframe

"We hadden een zakelijke uitdaging van een vast vaste mainframe-personeelsbestand", zegt Gary Fusco , Engineering Director, M&T Bank. "We werkten samen met IBM en Franklin Apprenticeships om bij M&T een onderwijsprogramma voor mainframevaardigheden te ontwikkelen. Ongeveer zes maanden na aanvang van het programma waren onze leerlingen bezig met het coderen op COBOL en het installeren van nieuwe producten op het IBM Z-platform."

IBM Z Skills-programma's en bronnen

Nieuw vandaag is dat IBM het IBM Z Mainframe Skills Depot introduceert , een uitgebreid platform voor toegang tot trainingen voor mainframevaardigheden. Studenten kunnen kiezen uit gespecialiseerde trajecten die zijn afgestemd op rollen als systeembeheerder, applicatieontwikkelaar of moderniseringsarchitect en hebben toegang tot meer dan duizend uur gratis, praktijkgericht leren in hun eigen tempo om door de branche erkende digitale badges te verdienen.

IBM biedt aanvullende niet-traditionele vaardigheidsprogramma's en hulpmiddelen buiten het klaslokaal, waaronder het IBM Z Global Skills Accelerator and Apprenticeship programma. Met meer dan 300 uur aan onderwijs, succescoaching, training op de werkvloer en mentorschap heeft dit programma 83 werkgevers wereldwijd in staat gesteld ruim 440 mainframesysteembeheerders en applicatieontwikkelaars in 13 landen bij te scholen. Daarnaast biedt het IBM Z Student Ambassador programma leiderschapskansen voor studenten en ondersteunt het mainframe-studentenclubs op campussen van meer dan 95 universiteiten wereldwijd.

Om mainframetalent aan werkgevers te koppelen, sponsort IBM IBM Z Virtual Career Fairs over de hele wereld om IBM-klanten, partners en badged mainframetalent samen te brengen. Om als sollicitant of organisatie deel te nemen aan de carrièrebeurs kunt u zich hier registreren.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!