Witold Kepinski - 12 maart 2024

Cradlepoint introduceert X10 5G-router

Cradlepoint, leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network edge-oplossingen, kondigt de lancering van de X10 5G-router aan. Deze nieuwe 5G-router is ontwikkeld om serviceproviders te helpen met het opzetten van all-in-one diensten voor vaste draadloze toegang (fixed wireless access; FWA) voor kleine en middelgrote bedrijven, tijdelijke locaties en thuiswerkers.

Cradlepoint introduceert X10 5G-router image

De X10 laat zich beheren met NetCloud Manager van Cradlepoint. De 5G-router biedt serviceproviders daarnaast de mogelijkheid om abonnementen met uiteenlopende niveaus van beveiliging en quality of service te ontwikkelen.

De X10 5G router is ontwikkeld om te voorzien in snelle en betrouwbare 5G-verbindingen. Serviceproviders bieden hun klanten hiermee instant connectiviteit via het mobiele netwerk of in de vorm van een mobiele back-upverbinding. Bedrijven kunnen zo snel en veilig met het internet worden verbonden en downtime van het netwerk voorkomen. Serviceproviders kunnen op hun beurt in korte tijd betrouwbare en veerkrachtige zakelijke internetoplossingen leveren met krachtigere beveiliging dan andere op de markt verkrijgbare oplossingen.

Volgens prognoses zal bijna 80 procent van alle FWA-verbindingen in 2028 op 5G zijn gebaseerd. Bedrijven van elke omvang zullen hun provider daarom steeds vaker vragen om maatoplossingen. Met de introductie van de betaalbare X10-router toont Cradlepoint de toewijding aan de groeiende markt voor zakelijke internetoplossingen die in vaste draadloze toegang voorzien. De 5G-router zal serviceproviders in staat stellen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar deze oplossingen. Het biedt serviceproviders onder meer de volgende zakelijke kansen:

  • FWA-klanten in diverse sectoren aantrekken: De flexibiliteit en kostenefficiëntie van de X10 maken de 5G-router aantrekkelijk voor mkb-organisaties in diverse sectoren en voor uiteenlopende toepassingen.
  • Upselling van netwerkbeveiliging, Quality of Service en managed services: De Cradlepoint X10 zal kunnen worden ingezet in combinatie met de geavanceerde service-architectuur van NetCloud Exchange. Deze aanpak stelt serviceproviders in staat om abonnementen met verschillende niveaus van beveiliging en quality of service te ontwikkelen. Daarmee kunnen zijn hun zakelijke internetoplossingen voor vaste draadloze toegang via 5G nog meer van de concurrentie onderscheiden.
  • Verbeterde operationele efficiëntie en lagere operationele kosten: De X10 kan vanuit de cloud worden beheerd met behulp van NetCloud. Serviceproviders kunnen zo effectievere en efficiëntere ondersteuning bieden voor hun managed services, en op elke gewenste schaal. Krachtige API’s bieden hen de flexibiliteit om het beheer van de X10 te integreren met hun bestaande beheersysteem.

“Cradlepoint blijft innoveren om ervoor te zorgen dat serviceproviders hun klanten optimale 5G-ervaring kunnen bieden," zegt Tony Puopolo, senior vice president Service Provider Sales bij Cradlepoint. “Met het oog op de onstuimige groei in populariteit van vaste draadloze toegang op basis van 5G reiken we serviceproviders tools aan waarmee zij verbeterde betrouwbaarheid, meer overzicht en hoogwaardigere ervaringen naar hun netwerk kunnen brengen. Op die manier kunnen ze hun zakelijke oplossingen verder van de concurrentie onderscheiden.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!