Witold Kepinski - 12 maart 2024

Wipro breidt partnerschap met Nutanix uit

Wipro, een IT-bedrijf op het gebied van technologiediensten en advies, en Nutanix, speler op het gebied van hybride multicloud computing, heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe, op Nutanix gerichte business unit. Samen zullen ze gezamenlijke klanten helpen hun digitale en hybride multicloud-reizen te versnellen en de waarde van hun Nutanix Cloud-investeringen te maximaliseren.

Wipro breidt partnerschap met Nutanix uit image

De nieuwe business unit zal de branche-expertise van Wipro FullStride Cloud combineren met Nutanix Cloud Platform om de gezamenlijke oplossingsengineering te verbeteren en go-to-market-strategieën uit te breiden. Het engagement heeft tot doel de wendbaarheid, snelheid en innovatie voor ondernemingen te verbeteren en hen te helpen krachtigere, veerkrachtigere en flexibelere cloud-operationele modellen te bouwen. Deze inzet is afgestemd op Wipro's bredere strategie om groei te stimuleren door middel van strategische samenwerking en een meerjarenplan om gezamenlijk deze marktkansen van meerdere miljarden dollars te benutten voor cloudinfrastructuur, IT-applicaties, edge- en AI-computing.

Tarkan Maner , Chief Commercial Officer bij Nutanix, zegt: “In het hybride multicloud-tijdperk hebben ondernemingen een uniform platform nodig om hun applicaties en data overal veilig en efficiënt uit te voeren. We werken samen met Wipro om onze gecombineerde krachten te benutten en grote ondernemingen te helpen bij het implementeren van digitale transformatiestrategieën. Samen streven we ernaar om ondernemingen te voorzien van intelligente cloudmogelijkheden, waardoor de voordelen van hun technologie-investeringen worden gemaximaliseerd. Dit omvat een snellere time-to-market, een concurrentievoordeel en verbeterde efficiëntie en beveiliging.”

Door gebruik te maken van gedeelde ecosysteempartners zal de nieuwe business unit tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar hybride multicloud-, gemoderniseerde applicatie- en databaseplatforms, hybride end-user computing, AI-computing en edge-moderniseringsoplossingen. Deze alliantie omvat advies, ontwerp en engineering om klanten geavanceerde oplossingen te bieden. Het door Nutanix aangedreven gezamenlijke aanbod, inclusief AI-ready infrastructuuroplossingen voor ondernemingen, zal naadloos integreren met Wipro's ai360-ecosysteeminitiatieven, waardoor de ontwikkeling van samenwerkingsoplossingen wordt versneld.

Jo Debecker , Senior Vice President en Global Head van Wipro FullStride Cloud, Wipro Limited, zei: “De gezamenlijke oplossingen van Wipro, mogelijk gemaakt door Nutanix, zullen klanten in elke grote sector helpen nieuwe ervaringen en innovaties aan hun eindgebruikers te leveren. De speciale business unit zal een cruciale rol spelen bij het benutten van de transformatieve mogelijkheden van hybride multicloud, en tegelijkertijd actief bijdragen aan de duurzaamheidsinspanningen door het energieverbruik en de CO2-voetafdruk in datacenters te verminderen.”

Wipro en Nutanix werken samen om digitale transformatiediensten aan te bieden in verschillende sectoren, met de nadruk op het bankwezen, de gezondheidszorg, de consument en de detailhandel. Wipro zal gebruik maken van zijn pool van domeinexperts, waaronder de experts die zijn verworven door overnames als Capco en Designit. Wipro zal de technische competentie in Nutanix-oplossingen voor multicloud-infrastructuur, hypergeconvergeerde platforms, databasediensten, AI-computing en end-user computing aanzienlijk opschalen, en zal de komende twee jaar over cross-opgeleide professionals voor deze gebieden beschikken.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!