Wouter Hoeffnagel - 14 maart 2024

EGP breidt storagestraat uit voor verwerking van petabytes aan data

EGP Dutch Service Cloud Solutions introduceert een dienst voor het verwerken van grote hoeveelheden data. Deze zogenoemde storagestraat kan hierdoor voortaan petabytes aan data verwerken.

EGP breidt storagestraat uit voor verwerking van petabytes aan data image

De storagestraat helpt Independent Software Vendors (ISV’s) beter om te gaan met grote en onvoorspelbare hoeveelheden data. De dienst is het afgelopen jaar significant uitgebreid voor de verwerking van petabytes. Maar ook voor situaties waarbij de data-input onstuimig groeit. Het platform moet daarvoor zeer flexibel zijn, vooral op het punt waar de data wordt verwerkt.

Softwareontwikkeling ondersteunen


ISV’s produceren steeds grotere hoeveelheden data om hun diensten te kunnen leveren. Samenwerken met een IaaS-leverancier kan softwareontwikkeling dan ook ondersteunen. ISV’s met een hoog volume aan data, veel ontwikkelkennis, maar minder hands-on ervaring met het beheren van een dergelijk platform hebben te maken met technische uitdagingen. Die technische uitdagingen worden gezamenlijk in kaart gebracht waarbij EGP er op gericht is deze zoveel mogelijk te elimineren, de support behoefte te verlagen en pro actief te werken.

Het storage platform in combinatie met de kennis van EGP vormt het fundament voor het developmentteam van de ISV, waarbij ontwikkelaars zich kunnen richten op hun kerntaak. Ook bestaande partners kunnen met deze propositie nieuwe markten aanboren. EGP biedt daarbij een voorspelbare en inzichtelijke prijsstructuur.

Met de dienst mikt EGP vooral op ISV’s, omdat zij te maken met variabele hoeveelheden data. Daarnaast is het ook interessant voor grote organisaties die datawarehousing in eigen beheer doen. ”Als je dan voor de publieke cloud kiest, weet je niet wat de kosten gaan zijn. Onze dienst kan dan een erg interessant alternatief zijn” aldus Piet Honkoop (foto), CTO EGP.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!