Wouter Hoeffnagel - 15 maart 2024

Hock Tan erkent ongemak bij partners door overname VMware

Hock Tan, President en Chief Executive Officer (CEO) bij Broadcom, erkent dat de veranderingen die zijn doorgevoerd sinds de overname van VMware tot ongemak heeft geleid bij klanten en partners. Tan benadrukt dat alle veranderingen bij het bedrijf als doel hebben sneller te kunnen innoveren, effectiever aan de behoeften van klanten te kunnen voldoen en het eenvoudiger te maken om zaken te doen met VMware.

Hock Tan erkent ongemak bij partners door overname VMware image

Tan doet zijn uitspraken in een blogpost, waarin hij terugblikt op de eerste honderd dagen sinds de overname van VMware door Broadcom. Sindsdien de overname zijn diverse overname wijzigingen doorgevoerd bij het bedrijf. Tan wijst daarop onder meer op een overstap op een abonnementsmodel en het vrijmaken van een miljard dollar voor innovatie binnen VMware-software. De CEO spreekt van radicale veranderingen, en erkent dat deze niet bij iedereen goed zijn gevallen.

De CEO meldt de afgelopen twintig maanden gesprekken te hebben gevoerd met partners en influencers. Een drietal thema's komt in deze gesprekken consistent terug:

  • Technologische complexiteit vertraagt organisaties, terwijl snelheid in het huidige tijdperk cruciaal is om te winnen
  • Er veel behoefte is aan het vereenvoudigen van IT voor het ondersteunen van de snelheid van de business en het bieden van de flexibiliteit die nodig is om in te spelen op marktveranderingen.
  • Veerkracht en beveiliging van cruciaal belang zijn, evenals het aantrekken en behouden van ontwikkelaars.

VMware Cloud Foundation, een gemoderniseerd platform voor cloudinfrastructuur, helpt volgens Tan klanten bij het aanpakken van deze problemen. "Met VCF zullen onze klanten een zeer efficiënt cloud-operationeel model realiseren dat de schaal en flexibiliteit van de publieke cloud combineert met beveiliging en veerkracht van de private cloud. En wij geloven dat dit mogelijk is tegen lagere eigendomskosten voor de gemiddelde zakelijke klant, vergeleken met de steeds stijgende kosten van een public cloud. Om meer klanten te laten profiteren van VCF, hebben we de catalogusprijs van het vorige abonnement met de helft verlaagd en de ondersteuningsniveaus verhoogd", aldus Tan.

De volledige blogpost is hier beschikbaar

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!