Wouter Hoeffnagel - 19 maart 2024

Bizzoplan ontwikkelt volgsysteem artsen in opleiding voor MUMC+

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) neemt AORTA in gebruik. Dit is een nieuw centraal volgsysteem voor Artsen In Opleiding tot Specialist (AIOS). Het systeem is ontwikkeld door Bizzoplan, gespecialiseerd in maatwerk software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen op het snijvlak van zorg en opleiden. Naast de registratie van opleidingstrajecten maakt AORTA het onboarden van AIOS efficiënter en verschaft de applicatie centraal inzicht in beschikbare plekken voor AIOS.

Bizzoplan ontwikkelt volgsysteem artsen in opleiding voor MUMC+ image

Elk jaar moeten er in Zuidoost Nederland duizenden opleidingsperiodes van AIOS bij diverse instellingen worden geregistreerd. Het bestaande systeem werd niet langer ondersteund en de onderwijs- en opleidingsregio Zuidoost Nederland (OORZON), moest daarom op zoek naar een nieuwe applicatie. OORZON koos voor Bizzoplan mede dankzij goede ervaringen met Stageplanner, een applicatie voor het snel en efficiënt matchen van verpleegkunde studenten en afdelingen ten behoeve van hun zorgstages. Bizzoplan bouwde vervolgens de AIOS’ Opleidings RegisTratie Applicatie (AORTA).

Modules voor samenwerking met OORZON-partners

Met AORTA kunnen opleidingstrajecten van AIOS nu centraal geregistreerd en gecontroleerd worden. Daarnaast zitten er diverse handige modules in de applicatie die de samenwerking tussen OORZON-partners makkelijker maken.

Zo checkt de vergelijkingsmodule of de data van de personeelssystemen in de opleidingsregio overeenkomen met de data in de kwaliteitsregisters. Hierdoor is precies duidelijk wat er gecorrigeerd moet worden in de registratie van het opleidingstraject.

De onboardingsmodule maakt het onboarden en detacheren van AIOS veel makkelijker. Herbert Lebens, product owner van AORTA: “Een AIOS wisselt tijdens zijn loopbaan gemiddeld vier keer van werkgever. Onze onboardingmodule zorgt ervoor dat de AIOS niet steeds opnieuw alle gegevens en documenten hoeft aan te leveren. Dit scheelt AIOS en HR-medewerkers enorm veel tijd.”

De toewijzingsmodule maakt het verdelen van AIOS over deelnemende instellingen volledig inzichtelijk. Daardoor ontstaat er een eerlijke en transparante verdeling over de regio en worden de beschikbare opleidingsplekken optimaal benut.

Meer ziekenhuizen en instellingen volgen

AORTA is als eerste in gebruik genomen bij het MUMC+. In de komende periode volgen de rest van de ziekenhuizen en zorginstellingen in Zuidoost Nederland. De applicatie wordt aangeboden als standaard cloud-applicatie, maar dankzij de flexibele opbouw is AORTA eenvoudig aanpasbaar aan de wensen. Bovendien is AORTA moeiteloos te koppelen aan andere systemen, waardoor de applicatie naadloos integreert in bestaande IT-infrastructuren.

Op de foto: Elianne Demollin-Schneiders, gedeputeerde van de provincie Limburg met in haar portefeuille zowel Digitalisering en Data governance als Onderwijs en Arbeidsmarkt, neemt AORTA officieel in gebruik.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!