Witold Kepinski - 20 maart 2024

EFFECT Photonics haalt 38 miljoen dollar op in Series D-financiering

EFFECT Photonics, een ontwikkelaar van sterk geïntegreerde optische oplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het 38 miljoen dollar heeft opgehaald in Series D-financiering. De financieringsronde werd geleid door Innovation Industries Strategic Partners Fund, gesteund door de Nederlandse pensioenfondsen PMT en PME. Co-investeerder Invest-NL Deep Tech Fund en andere bestaande investeerders droegen ook bij aan de ronde.

EFFECT Photonics haalt 38 miljoen dollar op in Series D-financiering image

Deze investering zal de ontwikkeling en commercialisering van de oplossingen van EFFECT Photonics verder versnellen en de productie opschalen om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen. EFFECT Photonics richt zich op het verbeteren van zijn geïntegreerde productportfolio, wat de kosten, grootte en het vermogen van high-speed glasvezelcommunicatie-oplossingen drastisch verlaagt.

“We zijn Innovation Industries Strategic Partners Fund en onze bestaande investeerders dankbaar voor hun voortdurende vertrouwen in de missie en producten van EFFECT Photonics. Het enthousiasme van investeerders markeert het hoogtepunt van een dynamisch jaar met vooruitgang op alle vlakken van ons bedrijf, wat de marktmomentum die we hebben gevestigd in de snelgroeiende markt voor coherente transceivers versterkt.”, aldus Roberto Marcoccia, CEO van EFFECT Photonics.

“Innovation Industries Strategic Partners Fund is verheugd om de investering in EFFECT Photonics te leiden. We geloven dat EFFECT Photonics niet alleen over de technologische oplossingen beschikt, maar ook over het toegewijde team, kapitaal en steun om de ontwikkeling en marktpenetratie van geïntegreerde fotonische oplossingen te versnellen, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de groeiende vraag naar bandbreedte.”, aldus Vincent Kamphorst, Investment Director bij Innovation Industries Strategic Partners Fund.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!