Wouter Hoeffnagel - 21 maart 2024

Mendix stelt Astrid Lausberg aan als Chief People Officer

Astrid Lausberg (foto) is benoemd tot Chief People Officer (CPO) bij Mendix, onderdeel van Siemens. Lausberg was voorheen hoofd HR Operations en HR for Product and Technology bij het bedrijf.

Mendix stelt Astrid Lausberg aan als Chief People Officer image

Sinds Lausberg in 2020 Mendix in dienst kwam, heeft ze zich inzet als adviseur voor medewerkers en voorvechter van medewerkersbetrokkenheid. In haar nieuwe rol bouwt ze verder aan een organisatie waarin de medewerker centraal staat en waarin open communicatie welkom is, feedback wordt aangemoedigd, psychologische veiligheid wordt geboden en innovatie wordt geïnspireerd.

De toekomst van HR draait volgens Lausberg om het creëren van tastbare, meetbare waarde, zowel kwalitatief als kwantitatief, in de hele organisatie. Ze is gepassioneerd over de kracht van data om real-time inzichten te bieden aan HR-teams. Haar visie gaat verder dan alleen het presenteren van data, omdat ze resultaten wil combineren om te komen tot normatieve analyses.

Focus op DEI- en CSR-strategie

Aangezien Mendix blijft groeien als organisatie, gaat Lausberg nauw samenwerken met Mia Ellis, Global Head of Diversity, Equity and Inclusion (DEI) en Christina Samaniri, Head of Social Impact, om ervoor te zorgen dat DEI- en Corporate Social Responsibility (CSR) -strategieën een holistisch onderdeel vormen van alle activiteiten en processen van Mendix.

Lausberg is gevestigd in Nederland en heeft meer dan 15 jaar ervaring in HR. Dankzij haar opleiding in arbeids- en organisatiepsychologie, gecombineerd met een datagerichte aanpak, beschikt ze over de vaardigheden die nodig zijn om complexe uitdagingen aan te gaan en effectieve oplossingen te implementeren in elke fase van haar carrière. Als de nieuwe Chief People Officer van Mendix vervangt Astrid Lara Pyko, die een nieuwe functie krijgt als hoofd personeelszaken bij Siemens Oostenrijk.

Ondersteunende en inclusieve omgeving bouwen

“De medewerkers van Mendix zijn echt uitzonderlijk en hun passie voor innovatie inspireert me iedere dag weer. Het team verzorgt de complexe digitale transformatie voor een aantal van de meest inspirerende enterprises over de hele wereld. Het is mijn prioriteit om een ondersteunende en inclusieve omgeving te bouwen waarin elke Mendix-medewerker zich goed voelt en uitstekende resultaten kan blijven leveren”, zegt Lausberg.

“Astrid beschikt over ongekende ervaring als people leader en heeft een diepgaand begrip van de koers en de doelen van Mendix”, zegt Raymond Kok, CEO bij Mendix. “Haar expertise in het stimuleren van een innovatiecultuur zal van groot belang zijn voor de verdere groei van Mendix als leider in de low-code markt en als organisatie waar mensen zich kunnen ontplooien.” Lausberg voegt toe: “In mijn nieuwe rol als Chief People Officer werk ik nauw samen met Ray, die de leiding heeft overgenomen als onze nieuwe CEO, om het leiderschapsteam en alle medewerkers van Mendix te ondersteunen. We hebben ambitieuze plannen voor Mendix in 2024 en daarna. We kijken ernaar uit om als een hecht team deze plannen te verwezenlijken."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!