Witold Kepinski - 21 maart 2024

Computacenter boekt meer omzet en winst over 2023

Computacenter, een onafhankelijke leverancier van technologie en diensten, maakt zijn resultaten voor het afgelopen jaar bekend. De IT-dienstverlener noteert een sterke groei in omzet en winst.

Computacenter boekt meer omzet en winst over 2023 image

De omzet was 10 miljard Britse Pond, een stijging van 11,4 procent, gedreven door sterke groei in Technology Sourcing en solide groei in Services, met een brutowinst van 10,2 procent. De brutowinst kwam uit op een dikke 1 miljard Britse Pond.

Mike Norris, algemeen directeur van Computacenter plc, merkte op: “We hebben ons negentiende jaar op rij een groei van de gecorrigeerde winst per aandeel gerealiseerd, waarbij we in 2023 beter presteerden dan onze markten, omdat onze grote klanten zwaar bleven investeren in nieuwe technologie. We hebben een onzekere macro-economische achtergrond en inflatiedruk effectief weten te beheersen en onze voorraden aanzienlijk teruggebracht, wat heeft geresulteerd in Zoals gepland hebben we onze investeringen in strategische initiatieven opgevoerd om onze concurrentiekracht en toekomstige groei te ondersteunen.

Over het geheel genomen verwachten we dat 2024 opnieuw een jaar van vooruitgang zal zijn, waarbij de groei zal gewogen worden naar de tweede helft, terwijl we blijven investeren in toekomstige groei. Verder vooruitkijkend geeft de combinatie van de kracht van ons geïntegreerde Technology Sourcing and Services-model en onze geografische diversiteit ons aanhoudend vertrouwen in onze groeivooruitzichten op de lange termijn."

Lees meer details hier.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!