Witold Kepinski - 23 maart 2024

Zoom lanceert all-in-one compliance-oplossing

Zoom heeft Zoom Compliance Manager gelanceerd, een geïntegreerde dienst voor risico- en compliancebeheer, gegevensbeheer en informatiebescherming voor het hele Zoom-platform, ondersteund door Theta Lake.

Zoom lanceert all-in-one compliance-oplossing image

Zoom Compliance Manager integreert met bestaande Zoom-producten en biedt mogelijkheden voor archivering, eDiscovery, wettelijke bewaarplicht en informatiebescherming. Door middel van een intuïtieve gebruikersinterface en uitgebreide functies stelt het organisaties in staat om te voldoen aan de steeds veranderende regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en de compliance-risico's van de communicatie binnen het Zoom-platform te beperken.

De belangrijkste functies van Zoom Compliance Manager zijn:

  • Archiveren en vastleggen van content (Content Capture): Maximaliseer het gebruik van Zoom en voldoe aan de wettelijke vereisten voor het bewaren van documenten met automatische vastlegging van vergadergegevens, AI-samenvattingen, telefoonopnames, teamchat, whiteboardcontent en meer.
  • eDiscovery: Ontdek inzichten in het hele Zoom-platform via een gebruiksvriendelijke interface, die eenvoudige toegang biedt tot communicatiearchieven en de mogelijkheid biedt om content te analyseren, evalueren en moeiteloos te exporteren.
  • Legal Hold: Leg communicatie van specifieke personen vast en houd deze vast, en beheer zaken via aangepaste workflow, case management en data-exportverzoeken wanneer dit wettelijk verplicht is.

Een toekomstige versie van Zoom Compliance Manager zal het volgende bevatten:

  • Risicodetectie: Bewaak en detecteer gesproken, geschreven of gedeelde inhoud op grote schaal in ondersteunde producten om risico's te beperken met behulp van intelligente detectie die risico's op het gebied van regelgeving, privacy, gedrag en beveiliging identificeert in wat er is gezegd, getoond en gedeeld.
  • Preventie van gegevensverlies: Identificeer en beperk potentiële risico's in uw communicatieworkflows met behulp van zowel gepersonaliseerde als vooraf gedefinieerde beleidsregels door middel van monitoring en grondige analyse.

Meer informatie over Zoom Compliance Manager is hier te vinden.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!