Witold Kepinski - 22 maart 2024

Paul Cormier, Red Hat-icoon, verlaat IBM

Na 24 jaar bij Red Hat, de leverancier van open source bedrijfssoftware en onderdeel van IBM, gaat Paul Cormier – voorzitter en voormalig CEO – op 1 april 2024 met pensioen. Cormier wordt opgevolgd door Matt Hicks, die al sinds 2008 bij Red Hat werkt.

Paul Cormier, Red Hat-icoon, verlaat IBM image

Cormier begon zijn carrière bij Red Hat in 2001 als vice-president of engineering. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies, waaronder die van president of products and technologies, alvorens hij in 2020 werd benoemd tot CEO. In die rol leidde hij Red Hat door een periode van sterke groei en innovatie, met een focus op de open hybride cloud.

Onder Cormiers leiderschap breidde Red Hat zijn portfolio van open source-oplossingen aanzienlijk uit, met onder meer Red Hat Enterprise Linux, Ansible en OpenShift. Het bedrijf versterkte ook zijn positie op de markt voor cloud computing door de overname van 3scale en StackRox.

Cormier was een fervent voorstander van open source-software en zijn leiderschap heeft bijgedragen aan de toenemende acceptatie van open source in de zakelijke markt. "Ik ben trots op wat we samen bij Red Hat hebben bereikt," zei Cormier in de blogpost. "We hebben een blijvende impact gemaakt op de IT-industrie en we hebben miljoenen mensen geholpen de kracht van open source te ervaren."

Red Hat is vandaag de dag leverancier van open source-oplossingen voor de enterprise. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten en diensten, waaronder Red Hat Enterprise Linux, Ansible, OpenShift en JBoss Middleware. Red Hat helpt organisaties bij het bouwen en beheren van open hybride clouds, het ontwikkelen van applicaties en het moderniseren van hun IT-infrastructuur.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!