Wouter Hoeffnagel - 25 maart 2024

Arrow lanceert AI-assistent ArrowSphere Assistant

Arrow lanceert een eerste release van ArrowSphere Assistant, een AI-metgezel voor cloudbedrijven. De tool helpt hen met het opsporen van nieuwe kansen, verhogen van de efficiëntie en ontdekken van nieuw inkomstenpotentieel voor channel partners die hun cloud business beheren met behulp van ArrowSphere Cloud.

Arrow lanceert AI-assistent ArrowSphere Assistant image

De ArrowSphere Assistant wordt aangestuurd door Microsoft Azure AI. De AI-tool stroomlijnt workflows, zodat partners sneller geïnformeerde beslissingen kunnen nemen, snel kunnen handelen en hun klanten betere cloudservices kunnen bieden. Met slechts een paar interacties kunnen gebruikers de belangrijkste gebieden waarop ze zich bij hun dagelijkse cloudinteracties moeten richten, vinden en begrijpen. ArrowSphere Assistant helpt bij het opstellen van gedetailleerde rapporten, het verkrijgen van aanbevelingen, het creëren van communicatie op basis van bevindingen en het omzetten van onbenutte zakelijke inzichten in nieuwe zakelijke kansen en teruggewonnen tijd op het werk.

'Business beter begrijpen en beheren'

"We bieden een hulpmiddel dat een nieuwe vorm kan geven aan de manier waarop onze partners hun cloud business en die van hun klanten begrijpen en beheren", zegt Eric Gourmelen, vice president en CTO van ArrowSphere bij Arrow. "ArrowSphere Assistant maakt gebruik van de kracht van generatieve AI-technologie in combinatie met de robuuste zakelijke data in ArrowSphere Cloud, om antwoorden van ongekende kwaliteit te bieden op vragen van channel partners.”

ArrowSphere Assistant stelt partners in staat om meer te bereiken dankzij diepere data en visuele hulpmiddelen op tal van gebieden, waardoor cloudmanagement sneller, beter geïnformeerd en efficiënter wordt, op schaal. Deze omvatten:

  • Bedrijfsactiviteiten - Ontdek nieuwe zakelijke kansen door dagelijkse bedrijfsupdates te bekijken met begeleide hotspots voor extra focus en waar extra efficiëntie in de cloud te behalen is.
  • Beveiligingsactiviteiten - In combinatie met het ArrowSphere Cloud beveiligingsdashboard kan ArrowSphere Assistant binnen enkele minuten bruikbare beveiligingsinformatie bieden over de beveiligingsstatus, inclusief aanbevelingen voor herstel.
  • Financiële activiteiten - Verbruikscijfers consolideren, factureringsoverzichten uitsplitsen en uitleg over berekeningen bekijken. ArrowSphere Assistant helpt bij het analyseren van de huidige abonnementsvoorwaarden en eventuele verschillen om, indien nodig, een duidelijke inkomstenprognose en nieuwe aantrekkelijke prijsaanbevelingen te maken.

Prestaties en winstgevendheid van partners verbeteren

Arrow heeft nauw samengewerkt met Microsoft om de onderliggende technologie van het hulpmiddel op schaal aan te passen om de moeilijkste zakelijke uitdagingen van partners aan te pakken. Arrow verwacht op basis van de eerste feedback dat ArrowSphere Assistant een grote impact zal hebben op de prestaties en winstgevendheid van partners.

“Arrow blijft leiderschap tonen door innovatieve distributieaanbiedingen te creëren om hun partners in staat te stellen business excellence te bereiken en klantsucces te leveren", zegt Microsoft Chief Partner Officer en CVP Nicole Dezen. "De AI-assistent in ArrowSphere Cloud is een game-changer voor degenen die cloudservices beheren. Het zorgt voor grote efficiëntie en winstgevendheid in minuten in plaats van weken of maanden.”

Paul Edwards, directeur van softwarekanalen en ecosystemen bij wereldwijd opererend marktonderzoeksbureau IDC, zei: "Het is geweldig om te zien dat een hulpmiddel als dit op een distributieplatform wordt aangeboden. De functionaliteit is indrukwekkend. ArrowSphere Assistant zou partners in staat moeten stellen om operationele prestatieverbeteringen te herkennen en mogelijk meer zakelijke kansen te creëren.”

Vroege toegang tot ArrowSphere Assistant is op aanvraag beschikbaar voor ArrowSphere Cloud gebruikers. Meer informatie is hier beschikbaar.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!