Witold Kepinski - 25 maart 2024

Limburg lanceert Brightlands Startup League

Vier Brightlands campussen, Maastricht University, LIOF en Provincie Limburg starten gezamenlijk een nieuw initiatief voor startups.

Limburg lanceert Brightlands Startup League image

Onder de naam Brightlands Startup League krijgen startups alle ondersteuning die nodig is om onder andere hun innovatie op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en digitalisering optimaal te laten groeien en bloeien. Provincie Limburg betaalt dit nieuwe initiatief.

Brightlands Startup League organiseert een netwerkevent en 10 masterclasses per jaar. Daarin leren (startende) ondernemers bijvoorbeeld hoe je een bedrijf begint, hoe je een goed businessplan schrijft en hoe je je financiering rond krijgt. Deelnemers worden in contact gebracht met mogelijke financiering tijdens de Brightlands Funding Day. Daarnaast kunnen ze een dagdeel op één van de campussen kennis maken met potentiële samenwerkingspartners. Via hun begeleider vinden ze hun weg naar alle faciliteiten en kennis die op de vier Brightlands Campussen, Maastricht University en door LIOF worden aangeboden. Denk aan een kantoorruimte, een cleanroom in een professioneel lab of een samenwerkingspartner. Deelnemers bepalen zelf de route en de snelheid waarmee ze een traject doorlopen en stappen in op het niveau dat het beste bij hen past.

Brightlands Startup League is bedoeld voor innovaties uit binnen- en buitenland die een link hebben met de Brightlands thema’s gezondheid, duurzaamheid en digitalisering. Daarbij maakt het niet uit in welke fase het idee verkeert. Ook prille ideeën die een maatschappelijke impact hebben, zijn welkom. In dat geval wordt de bedenker ondersteund bij bijvoorbeeld de marktanalyse, het aanvragen van een patent en het maken van een businessplan. Wie al alle ondernemersskills beheert, kan via de Startup League een netwerk opbouwen. Zo biedt Brightlands Startup League in elke fase ondersteuning op maat: van eerste idee tot scale-up.

Geïnteresseerden kunnen zich via de website brightlandstartupleague aanmelden. Zo hopen de partners dat nog meer innovaties een weg naar de markt vinden en doorgroeien tot succesvolle Limburgse bedrijven.

Aanmelden

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!