Witold Kepinski - 26 maart 2024

Cognizant gebruikt GenAI voor verbeterde medicijnontdekking met NVIDIA BioNeMo

Cognizant en het NVIDIA BioNeMo platform bundelen hun krachten om de toepassing van generatieve AI-technologie te bevorderen en complexe uitdagingen in de biomedische wetenschappen, zoals medicijnontdekking, aan te pakken. Dit omvat het verbeteren van de productiviteit in het ontwikkelingsproces en levensreddende behandelingen sneller op de markt brengen.

Cognizant gebruikt GenAI voor verbeterde medicijnontdekking met NVIDIA BioNeMo image

"Generatieve AI heeft de potentie om de manier waarop nieuwe medicijnen worden onderzocht, ontwikkeld en op de markt worden gebracht, te revolutioneren. Hierdoor wordt het creëren van levensreddende middelen sneller, slimmer en toegankelijker voor iedereen", zegt Anna Elango, EVP, Cognizant's Core Technologies & Insights. "Door samen te werken met NVIDIA kan Cognizant veilig, verantwoord en kostenefficiënt de weg vrijmaken om deze visie te realiseren voor onze klanten in de biomedische wetenschappen."

Door gebruik te maken van Cognizant's expertise op het gebied van biomedische wetenschappen en AI, samen met de voorgetrainde, sectorspecifieke generatieve AI-modellen van NVIDIA (die worden aangeboden als onderdeel van BioNeMo), wil Cognizant klanten voorzien van diverse diensten voor het maken van modellen. Dit omvat onder andere voorgetrainde modellen, geavanceerde frameworks en API's. Hierdoor zijn klanten in staat snel hun bedrijfsmodellen te trainen en aan te passen met behulp van hun eigen data. Het doel van dit aanbod is om dit proces te vergemakkelijken met minder handmatige tussenkomst voor data-analyse, zonder dat het nodig is uitgebreide code te schrijven of infrastructuur te bouwen of te onderhouden.

"Dankzij het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform zal generatieve AI de volgende golf van productiviteitsverbeteringen in bedrijven over diverse sectoren aanwakkeren", zegt Alvin DaCosta, VP, Global Consulting Partner Organization, NVIDIA. "Met behulp van NVIDIA BioNeMo zal Cognizant zijn klanten in de biomedische wetenschappen helpen bij het leveren van geavanceerde, veilige en betrouwbare AI-diensten. Dit resulteert in verbeterde resultaten met op maat gemaakte toepassingen voor het ontdekken van nieuwe medicijnen."

Cognizant werkt nauw samen met wereldwijde bedrijven in de farmacie, biotechnologie en medische apparatuur. Deze bedrijven zijn actief in alle fasen van de waardeketen van de farmaceutische industrie, van Research & Development tot digitale gezondheidszorg. Door deze samenwerking is de farmaceutische industrie in staat om wetenschappelijke onderzoeken te bevorderen, patiëntresultaten te verbeteren en de bedrijfswaardere te verbeteren. Dit wordt mogelijk gemaakt door een patiëntgerichte aanpak en verbeterde interacties met zorgprofessionals. De diensten van Cognizant in de biomedische wetenschappen ondersteunen ruim 120 wereldwijde productielijnen en bieden ondersteuning aan meer dan 18 miljoen patiënten met producten van fabrikanten van medische apparatuur.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!