Wouter Hoeffnagel - 26 maart 2024

Pure Storage introduceert externe block storage voor Azure VMware Solution

Pure Storage introduceert externe block storage voor Azure VMware Solution van Microsoft. Het bedrijf verlaagt met het aanbod de TCO voor VMware-workloads in Azure. Pure Cloud Block Store geeft klanten met storage-intensieve VMware-workloads de flexibiliteit om de compute-behoeften van de Azure VMware Solution af te stemmen op de behoefte aan storagecapaciteit. Zo kunnen zij hun cloud-uitgaven optimaliseren.

Pure Storage introduceert externe block storage voor Azure VMware Solution image

Met de Azure VMware Solution van Microsoft kunnen klanten VMware workloads verplaatsen of uitbreiden van on-premises datacenters naar Azure. Voor sommige storage-intensieve VMware-workloads kan het echter te duur zijn om deze te verplaatsen. De oplossing van Pure Storage helpt dit probleem op te lossen. Hiermee kunnen klanten hun storage-voetafdruk in het datacenter en hun storage-uitgaven voor Azure VMware Solution optimaliseren, worden VMware-migraties naar Azure mogelijk en kunnen klanten de on-premises VMware-ervaring waar ze al tientallen jaren op vertrouwen, naar de publieke cloud brengen.

Storage en compute los van elkaar schalen

Met Pure Cloud Block Store kunnen klanten storage- en compute van elkaar scheiden waardoor storagecapaciteit en compute nodes (een VM dat een deel van de workload van een applicatie verwerkt) los van elkaar kunnen op- en afschalen. Pure Storage brengt hiernaast ook geavanceerde datareductie met deduplicatie, compressie en patroonverwijdering (‘pattern removal’) naar de cloud. Samen met thin provisioning (een end-to-end oplossing voor just-in-time storage provisioning) zorgt dit voor efficiënte, geoptimaliseerde storage.

Verder kunnen klanten met Pure Cloud Block Store financiële barrières wegnemen rond VMware-migraties naar Azure VMware Solution. Met de mogelijkheid om storage en compute resources van elkaar te scheiden, kunnen VMware-workloads die voorheen te duur waren om te verplaatsen, nu worden overgebracht naar Azure VMware Solution. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de voordelen van Azure VMware Solution, zonder dat de kosten te hoog oplopen.

Ook kunnen klanten hybride implementaties en datamobiliteit mogelijk. Klanten van Pure Storage kunnen hun Evergreen//One subscriptions gebruiken om capaciteit te verplaatsen van on-premises FlashArray systemen naar Pure Cloud Block Store in Azure wanneer dat nodig is.

Hoe werkt het?

Pure Cloud Block Store voor Azure VMware Solution is de eerste externe block storage die beschikbaar is voor Azure VMware Solution. Het is een softwaregedefinieerde storage-array die is gebouwd op native Azure-resources. Pure Storage en Microsoft hebben samen geautomatiseerde integraties ontwikkeld om ervoor te zorgen dat storage op de juiste manier wordt toegewezen aan de bijbehorende Azure VMware Solution-omgeving. Hierdoor zijn organisaties verzekerd van consistent beheer zonder eerst met hun klanten te moeten afstemmen.

Native Azure diensten zoals een database volume kunnen parallel worden gehost met Pure Cloud Block Store for Azure VMware Solution. Daarnaast wordt ‘replication connectivity’, het vermogen van systemen of databases om onderling te communiceren en data te synchroniseren, met een on-premises Pure Storage FlashArray of extra Pure Cloud Block Store-instances volledig ondersteund. Azure-klanten kunnen gebruikmaken van hun Microsoft Azure Consumption Commitment (MACC) om Pure Cloud Block Store-capaciteit aan te schaffen en te koppelen aan hun Azure VMware Solution-omgeving.

“Door als eerste een externe block storage voor Azure VMware Solution van Microsoft te bieden, zetten we weer een stap om dataopslag beter te maken voor onze klanten.

De Pure Cloud Block Store biedt klanten de mogelijkheid om hun TCO te optimaliseren en geeft hen meer flexibiliteit tussen on-premises en de cloud storage”, zegt Daan Ruizendaal, Country Manager Nederland bij Pure Storage.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!