Witold Kepinski - 26 maart 2024

HP introduceert een nieuwe manier van digitaal printen

HP heeft op Dscoop Edge een nieuw tijdperk ingeluid voor digitaal printen met de nieuwste reeks digitale drukpersen en slimme oplossingen. Deze zijn speciaal ontworpen om de huidige productie-uitdagingen in de commerciële print-, etiketten- en verpakkingsindustrie aan te pakken.

HP introduceert een nieuwe manier van digitaal printen image

Drukkerijen worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals inflatie, een tekort aan werknemers en zorgen over het milieu. Om hun bedrijf duurzaam te laten groeien, moeten drukkers nieuwe groeimogelijkheden benutten door digitale printtechnologie te omarmen en te investeren in een intelligente productieomgeving.

"We zijn toegewijd aan het realiseren van winstgevende en duurzame groei voor onze klanten," aldus Haim Levit, Senior Vice President en Divisie President van HP Industrial Print. "Onze LEP, LEPx en inkjettechnologieën zijn verbeterd op het gebied van kwaliteit, veelzijdigheid, productiviteit, duurzaamheid en economie. HP is al meer dan 30 jaar een leider in digitale transformatie, en onze digitale printtechnologie heeft de standaard gezet in de commerciële print-, etiketten- en verpakkingsindustrie.”

Het aanpakken van uitdagingen bij hoge productievolumes

Drukkerijen worden tegenwoordig geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen in de productie. Problemen in de toeleveringsketen, zorgen over energievoorziening en een groeiend tekort aan arbeidskrachten in de sector benadrukken de behoefte aan meer efficiëntie, snelheid en betrouwbaarheid op de werkvloer.

De HP Indigo 120K Digital Press zet een nieuwe standaard voor hoog productievolume en automatisering. Het stelt drukkers in staat om werk over te brengen van analoog naar digitaal, om zo aan de hoge eisen van klanten te voldoen. Door analoge en digitale technologieën te combineren en productievloeren te optimaliseren, vermindert de HP Indigo 120K menselijke interactiepunten. Het maakt ook mogelijk om meerdere persen te bedienen met slechts één operator. De nieuwe pers biedt beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met offset, flexibele job routing tussen offset en digitaal, en een ECO-modus die de CO2-voetafdruk van de pers met 11%, vermindert, waarmee duurzaamheidsdoelen worden ondersteund.

Het realiseren van winstgevende groei

De nieuwe HP Indigo 18K Digital Press, de opvolger van de bestverkopende B2 sheet-fed digital press, tilt veelzijdigheid, efficiëntie en gebruiksgemak naar een hoger niveau. In een tijd waarin de commerciële druksector ingrijpende concurrentieveranderingen doormaakt, is het essentieel dat drukkers toegang hebben tot persen en oplossingen die hen helpen hun aanbod te verbeteren en hun bedrijf op duurzame wijze te laten groeien.

De nieuwe HP Indigo 18K digitale pers kan het breedste scala aan printtoepassingen ooit verwerken met slechts één B2 digitale pers. Hij kan naadloos verschillende materialen en soorten opdrachten aan, terwijl geavanceerde AI-functies zoals automatisch herstel en proactieve meldingen de productiviteit verhogen en het productieproces vereenvoudigen. Hierdoor kan een persbeschikbaarheid van maximaal 80% worden benut binnen één shift. In lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van HP, ondersteunt de Indigo 18K de Verbeterde Productiviteitsmodus (EPM), wat resulteert in een energiebesparing van 24% per vel.

Innovaties gericht op Restricted Digital Security

Vandaag introduceert HP de revolutionaire HP Indigo 7K Secure Digital Press, die de wereld van Restricted Digital Security Printing verandert door beveiligingsgerichte printtaken in één keer uit te voeren. In samenwerking met Jura JSP maakt deze geavanceerde vellenpers op maat gemaakte workflows mogelijk voor beveiligingsproductielijnen, waardoor klanten hun aanbod kunnen uitbreiden en nieuwe klanten kunnen aantrekken.

Noam Zilbershtain, VP en GM van HP Indigo en Scitex, verklaart: "Terwijl de printindustrie automatisering en digitalisering omarmt, stelt HP Indigo klanten in staat om ongekende niveaus van productiviteit, efficiëntie, veelzijdigheid, kwaliteit en kosteneffectiviteit te bereiken. Ons portfolio bepaalt de industriestandaard voor automatisering en duurzaamheid, en weerspiegelt HP's visie voor de productieomgeving."

“We zijn ook blij om te melden dat HP vandaag de HP Indigo V12 Digital Press voor algemeen commercieel gebruik uitrolt. Dit is de snelste smalbaan digitale pers op de markt en de eerste die gebruikmaakt van de innovatieve LEPx-technologie. De commerciële beschikbaarheid volgt na succesvolle tests bij vooraanstaande bedrijven zoals Brook + Whittle, een toonaangevende speler in duurzame verpakkingen en digitale druk in de VS," aldus Noam Zilbershtain, VP en GM van HP Indigo en Scitex.

De weg vrijmaken voor succes met Intelligent Factory Floors
HP zet de standaard voor automatisering in de industrie met AI en robotica, door een uitgebreid ecosysteem voor geautomatiseerde printproductie te introduceren. Klanten die geautomatiseerde processen gebruiken, verwerken 51% meer volume en verwerken 80% meer opdrachten per pers dan klanten die minder geautomatiseerd zijn. Bovendien groeien deze klanten jaarlijks gemiddeld met 27%, wat hoger is dan het branchegemiddeld. HP combineert effectieve persen met slimme functies van opdracht tot levering.

Specifieke innovaties zijn:

  • Indigo PQ Maestro zorgt als slimme assistent bij de start van de dag voor optimale prestaties van de pers.
  • Preflight is een op AI gebaseerd beslissingsinstrument dat automatisch de meest geschikte printmodus voorspelt door klantvoorkeuren te analyseren.
  • AAA 2.0 (Auto Alert Agent) advanced, is een machine-learning algoritme dat de printproductiviteit verhoogt zonder dat daar menselijke tussenkomst voor nodig is.

”Door gebruik te maken van AAA 2.0 ervaren we een aanzienlijke vermindering van de productietijd, waardoor we 1 uur besparen voor elke 80.000 afdrukken," benadrukte Andreas Organzidis, Hoofd Kleur Digitaal Printen bij Elanders. "Dit verbetert niet alleen onze operationele efficiëntie, maar vermindert ook drastisch klachten en retourneringen van klanten met 5-7%."

HP lanceert samen met Movigo Autonomous Mobile Robots (AMR's) om de mediaoverdracht te automatiseren, waardoor tot twee uur per dag per pers wordt bespaard.

HP lanceert het HP Sustainability Amplifier-programma, ontwikkeld samen met drukkers en converters. Hiermee kunnen zij hun duurzaamheidsinspanningen versnellen en duurzame prints aanbieden. Het programma, in samenwerking met HP's Sustainable Impact Strategy, sluit aan bij HP's streven naar hernieuwbare energie en het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Innovatieve vooruitgang in Inkjettechnologie
Al 40 jaar lang is de HP PageWide Web Press een pionier in inkjettechnologie. Het maakt gebruik van HP's eigen thermische inkjettechnologie om offsetklasse kwaliteit en productiviteit te bieden, met alle voordelen van digitaal printen.

"Sinds de lancering van onze eerste HP inkjet webpers in 2009 hebben HP-klanten meer dan 1 biljoen pagina's afgedrukt met PageWide. In de loop der jaren hebben we geïnvesteerd in innovatie om de investeringen van onze klanten te beschermen en hen te helpen duurzaam te groeien. Nu introduceren we het nieuwe HP PageWide Plus-pakket om de productiviteit, automatisering en winstgevendheid te verbeteren," aldus Annette Friskopp, VP en GM, HP PageWide.

Het HP PageWide Plus-pakket omvat de volgende drie verbeteringen:

  • Performance Economy Color (EC) Mode: Levert de printkwaliteit die klanten nodig hebben voor een snellere doorlooptijd met minder kleureninkt en een toename van de productiviteit tot wel 60% tot 800 fpm (244 mpm).
  • General availability of Smart Workcell Controller: Biedt aanzienlijke vooruitgang in intelligente automatisering en productiviteitsverbeteringen tot een factor van 15x.
  • On Press Color Profiling: Dankzij automatisering kost het maken van kleurprofielen nu minder dan 5 minuten, een tiende van de normale tijd die hiervoor nodig is.

HP introduceert ook twee nieuwe functionaliteiten die de veelzijdigheid van de HP PageWide Advantage 2200 web inkjetpers vergroten:

  • Heavier Media Expansion: Hierdoor kunnen printers dikker papier gebruiken, waardoor ze opdrachten tot 320 g/m²/18pt kunnen afdrukken.
  • Magnetic Ink Character Recognition (MICR) for Transactional Print Systems: Hierdoor kunnen printers zich toeleggen op meer gespecialiseerde opdrachten en hun bedrijf uitbreiden.

Op Drupa 2024 kunnen HP-leden acht geautomatiseerde productielijnen zien, vol innovaties van HP Industrial, met betrokkenheid van meer dan 25 partners en meer dan 20 unieke automatiseringsoplossingen.

Voor meer informatie over HP op Drupa 2024, bezoek onze LinkedIn-pagina HP Digital Print, en kom de innovaties van HP zelf bekijken in Hal 17 tijdens Drupa 2024.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!