Hans Steeman - 29 maart 2024

BMC staat voor een met AI geautomatiseerde IT-operations

Tijdens de recente IT Press Tour spraken we vertegenwoordigers van BMC op hun hoofdkantoor in Santa Clara (Californië). BMC specialiseert zich in IT-management voor enterprises en heeft AI alom omarmd. BMC's visie op de "Autonomous Digital Enterprise (ADE)" is een belangrijke drijfveer achter hun innovatie en de acquisitie strategie. Zoals Ayman Sayed (foto), President en CEO, verteld: "Naarmate de zakenwereld transformeert, hebben wij dat ook gedaan. Ons beheer van bedrijfstechnologie evolueert met aandachtspunt bij de klant. We schalen op om de uitdagingen van de klant aan te gaan en investeren altijd in innovatie om qua concurrentievermogen een differentiatie mogelijk te maken."

BMC staat voor een met AI geautomatiseerde IT-operations image

BMC is al 40 jaar actief en levert diensten aan meer dan 85% van de top 50 Forbes Global bedrijven. Met 6700 engineers wereldwijd claimt men leiderschap en elk segment waar BMC actief is.

De vijf aandachtsgebieden uit het ADE-concept van BMC:

AIOps: AI/ML toepassen op IT-activiteiten om problemen te voorspellen, oplossingen te automatiseren en continu te optimaliseren.

ServiceOps: Integratie van service- en operationeel beheer om het oplossen van problemen te versnellen en de werknemerservaringen te verbeteren.

DevOps: flexibele, klantgerichte applicatieontwikkeling en -levering mogelijk maken.

DataOps: Operationaliseren van datapijplijnen om zakelijke inzichten op schaal te ontsluiten.

AutonomousOps: gebruikmaken van AI, automatisering en opkomende technologie om een zelfsturende IT-omgeving te realiseren.

CEO Ayman Sayed is zelfverzekerd en bevestigt dat deze strategie succesvol is, gezien de snelheid waarmee het bedrijf groeit. Met de recente acquisitie van het Israëlische Model9, heeft BMC ook de mogelijkheid in huis gehaald om wat te kunnen betekenen voor mainframe-gebruikers. Dankzij de aldus verworven technologie zijn mainframes, die nog steeds in verschillenden sectoren een hoofdrol spelen, niet langer gesloten bastions. Ook zij kunnen nu dankzij BMC via het zFS file system met de cloud samenwerken. Het z/OS Distributed File Service (DFS™) zSeries File System (zFS) is een z/OS UNIX System Services (z/OS UNIX) bestandssysteem dat kan worden gebruikt naast het hiërarchische bestandssysteem (HFS).

Door: Hans Steeman

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!